Lise Davidsen mottok prisen av H.M. Dronning Sonja Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Lise Davidsen vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkuranse

Sopranen Lise Davidsen (28), gikk av med seieren i finalen på Operaens hovedscene fredag kveld.

Kalender

Sopranen Lise Davidsen (28), gikk av med seieren i finalen på Operaens hovedscene fredag kveld. Det er første gang siden 2007 at en nordmann går til topps i finalen. Den gang var det baryton Audun Iversen som vant.
– Lise Davidsen er uten tvil et stort talent som kommer til å ha stor innvirkning i operaverdenen. Hennes varme og fløyelsmyke koloratur blandet med den tekniske sikkerheten og raffinerte kunstneriske uttrykk gjør henne helt unik i den nye generasjonen av sangere, sier juryformann Sophie de Lint.

Tre priser til Davidsen

Fem operasangerne kjempet om en samlet prispott på rundt kr. 600.000, i tillegg til opera- og konsertengasjementer.
Lise Davidsen sikret seg hele tre priser under årets konkurranse: 1. pris: på € 40 000, pris for beste fremføring av norsk musikk: € 1 500, og Ingrid Bjoners Stipend, som tildeles beste norske deltaker, på NOK 75 000.
Finalistene ble akkompagnert av Oslo-Filharmonien, dirigent var John Helmer Fiore.

Tidligere utmerkelser

Lise Davidsen, fra Stokke i Vestfold, har allerede gjort seg internasjonalt bemerket denne sommeren. Davidsen gikk av med seieren i Placido Domingos Operalia, i tillegg fikk hun både publikumsprisen og Birgit Nilsson-prisen. I den prestisjefylte Belvedere-konkurransen i Amsterdam vant hun både 2.prisen, publikumsprisen og den internasjonale medieprisen.
Davidsen er utdannet med en bachelor i sang fra Griegakademiet i Bergen, og har en master fra Det Kongelige Operaakademiet i København fra våren 2014 hvor hun studerte under en av sangpedagogen Susanna Eken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Treblåslærer

Hemnes Kulturskole

Prosjektmedarbeider i Bodø

Musikkontoret Nord

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev