Christian Eggen (Foto: www.elision.org.au)

Lindemanpris til Christian Eggen

Dirigent Christian Eggen får fredag 24. oktober overrakt Lindemanprisen for 2003. Prisen er på 150.000 kroner, den største musikkprisen i Norge. Hvert år deles den ut til enten en utøver, en komponist eller en musikkpedagog som har gjort en særlig betydningsfull innsats i norsk musikkliv.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Christian Eggen har gjennom en årrekke markert seg som pianist, komponist arrangør og dirigent. Det er i første rekke hans virksomhet som dirigent og ensembleleder Lindemans Legat har lagt til grunn for pristildelingen. Eggen har gjennom utallige konserter og plateinnspillinger med norske og utenlandske orkestre og med ensembler som Cikada og Oslo Sinfonietta hevet den tekniske og musikalske standarden for interpretasjon av samtidsmusikk til et nivå som vekker internasjonal oppsikt. Han har vært en inspirasjonskilde for norske komponister og står bak urframføring av et utall norske ensemble- og orkesterverker.

I dag er Christian Eggen en svært ettertraktet dirigent i Norge. Internasjonalt har han et betydelig navn, og han gjester jevnlig store og viktige festivaler og ensembler i store deler av verden.

I tilknytning til prisutdelingen, deler Christian Eggen ut De Unges Lindemanpris. De Unges Lindemanpris gis som inspirasjon til en musiker under 35 år som har nådd et høyt faglig nivå, og som har gode forutsetninger for å utvikle seg videre. Det er Christian Eggen som mottaker av Lindemanprisen, som bestemmer hvem som skal få De Unges Lindemanpris. Denne prisen er på 50.000 kroner.

I år er det 25 år siden Lindemanprisen ble delt ut for første gang. Det vil sette sitt preg på programmet for prisutdelingen som finner sted i Lindemansalen, Norges musikkhøgskole, den 24. oktober 2003 kl. 1800.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev