Steinar Eielsen mottar Korprisen (Foto: Norges korforbund)

Korprisen til Steinar Eielsen

Prisen ble delt ut under Landsfestivalen for kor i Stavanger i helgen.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Korprisen deles av Norges Korforbund til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Mottakeren av prisen får 30 000,- kroner.

Komponist, arrangør og dirigent Steinar Eielsen er tildelt Korprisen 2018. Overrekkelsen skjedde fredag 8. juni under en konsert til ære for ham på Landsfestivalen for kor i Stavanger. Konserten ble holdt i Stavanger domkirke. Det ble framført komposisjoner og arrangementer av Eielsen av Kvinnekoret Concentus, Sandneskammeratene og Mandal Sangforening. Han har tidligere dirigert de to første av disse korene.

Forbundets begrunnelse:
«Steinar Eielsen kan se tilbake på en imponerende virksomhet og hans betydelige bidrag til fornyelse av det norske korrepertoaret blir spesielt trukket fram. Variasjonen i vanskelighetsgrad på både komposisjoner og arrangement gjør at en stor bredde av kor kan synge hans verker.

Eielsen har skrevet en rekke bestillingsverk til ulike ensembler rundt i Norge. Hans produksjon brukes i stor grad både nasjonalt og internasjonalt.

I sin dirigentperiode for Sandneskameratene bygde Steinar Eielsen koret opp fra 7 medlemmer i 1974 til å bli et av Norges beste mannskor.

I 1978 etablerte Eielsen det ambisiøse kvinnekoret Concentus, et kor som den dag i dag holder et høyt nivå. Koret Da Capo stiftet han i 2006, et blandet kor bestående av godt voksne, dyktige sangere som fortsatt dirigeres av Eielsen.»

Tidligere vinnere av Korprisen er Knut Nystedt, Magnar Mangersnes, Grete Pedersen, Maria Gamborg Helbekkmo, Norunn Illevold Giske, Øystein Fevang, Carl Høgset, Ragnar Rasmussen, Per Oddvar Hildre, Henning Sommerro, Sverre Valen, Terje Kvam og Tove Ramlo-Ystad.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.