IMG_0463

Konsert med Puls

Søndag 12. august skal slagverkensemblet Puls spille musikk av Natasha Barrett på Skogbruksmuseet i Elverum. I tillegg skal de spille på treinstrumenter, som skoleungdommer fra Hedmark bygde tidligere i sommer. Konsertene er gratis og finner sted midt under Jakt- og fiskedagene i Elverum.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Puls spiller stykket ”Ras” av Natasha Barrett. Dette er et lite musikkstykke for fire slagverkere og datamaskin. Stykket vil bli fremført tre ganger i løpet av søndagen på en utescene utenfor museet. Barrett er en norsk-engelsk komponist, som skriver moderne musikk for forskjellige typer ensembler sammen med datamaskiner, opptak og elektroakustisk lyd. Hun er en internasjonalt anerkjent komponist og har mottatt flere priser for sine komposisjoner.

Treinstrumentene ble laget under ”Skog og vann” på Skogbruksmuseet i juni. Da kom skoleungdom fra hele Hedmark til Skogbruksmuseet, og en av aktivitetene var å lage instrumenter av tre. Nå skal slagverkerne i ensemblet Puls se hva instrumentene duger til. De skal spille på uthulede trestammer, tretrommer og forskjellige andre instrumenter som skoleungdommene laget.

Puls er et fem år gammelt ensemble som består de fire slagverkerne: Knut Aalefjær, Amund Sjølie Sveen, Erik D. Schvendsen og Håkon Kristiansen. Tidligere i år har de spilt på Illiosfestivalen i Harstad, Autonnalen i Bergen og vært på turné med Rikskonsertene.

Konsertene arrangeres av Hedmark Ny Musikk og er gratis. De finner sted flere ganger i løpet av søndagen på Skogbruksmuseet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.