Gratis opera på nett

En ny plattform dedikert til online opera er nå åpnet. The Opera Plattform gjør flere operaproduksjoner tilgjengelig for strømming.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

The Opera Platform er en europeisk satsnings som er støttet av EU, og gjør materiale fra femten europeiske operahus, inkludert Den Norske Opera & Ballett – tilgjengelig på nett.
Tjenesten åpnet 7. mai og lar publikum gratis strømme hele operaforestillinger som tekstes på seks språk: engelsk, fransk, tysk, italiensk, polsk og spansk. Det vil også vises live forestillinger på plattformen. Noen av produksjonen som er tilgjengelig nå er Il Trittico fra Opéra National de Lyon, Tryllefløyten fra Festival d’Aix-en Provence, Ball im Savoy fra Komische Oper Berlin og Maskeballet fra Teatro Regio Torino.
Hver måned lastes det opp nye produksjoner, og i september vil det være fokus på Norge. The Opera Platform inneholder også utdrag fra ulike operaer, handlingssammendrag, intervjuer og bakgrunnsmateriale i form av tekster, videoer og bilder som har som mål å lære publikum mer om operaene og livet i et operahus.
Det er EUs Creative Europe program som støtter initiativet, og plattformen er et samarbeid mellom den tysk-franske kringkastingskanalen ARTE, paraplyorganisasjonen Opera Europa og femten utvalgte operahus fra hele Europa:

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev