Musikkens Hus, Tollbugt. 28

Godt år for Norsk Korsenter

Notehandelen Norsk Korsenter AS er Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter. Siden august i fjor har notehandelen hatt en salgsøkning på 23 prosent, melder Kor.no. Daglig leder, Kåre Hanken, synes salgstallene er svært gledelige, og sier: – Etterspørselen etter trykt, utgitt korlitteratur er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Sara Reitan Jacobsen

— En viktig del av jobben til de ansatte ved korsenteret består i å spre kunnskap om norsk og utenlandsk korrepertoar, samt informere kjøperne om regelverket rundt kopiering og opphavsrett. Det er tydelig at dette holdningsskapende arbeidet nå begynner å gi resultater, sier Hanken til kor.no.

Han gir også ros til korene for at de i stadig større grad etterspør trykt, utgitt korlitteratur.

— Dette er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk, legger Hanken til.

Norsk Korsenter AS er som nevnt Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter, og har som mål å gjøre kornoter tilgjengelig for norske kor på en rimelig, rask og enkel måte. I følge butikken skaffer de alle tilgjengelige kornoter fra både norske og utenlandske forlag.

Norsk Korsenter AS eies av Norsk Musikforlag AS og Norges Korforbund. Notehandelen er åpen for publikum kl. 0900 – 1600, mandag til fredag i Musikkens Hus i Tollbugt. 28 i Oslo. Du kan ellers besøke nettsidene deres på denne adressen.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev