Musikkens Hus, Tollbugt. 28

Godt år for Norsk Korsenter

Notehandelen Norsk Korsenter AS er Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter. Siden august i fjor har notehandelen hatt en salgsøkning på 23 prosent, melder Kor.no. Daglig leder, Kåre Hanken, synes salgstallene er svært gledelige, og sier: – Etterspørselen etter trykt, utgitt korlitteratur er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk.

Kalender

Av Sara Reitan Jacobsen

— En viktig del av jobben til de ansatte ved korsenteret består i å spre kunnskap om norsk og utenlandsk korrepertoar, samt informere kjøperne om regelverket rundt kopiering og opphavsrett. Det er tydelig at dette holdningsskapende arbeidet nå begynner å gi resultater, sier Hanken til kor.no.

Han gir også ros til korene for at de i stadig større grad etterspør trykt, utgitt korlitteratur.

— Dette er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk, legger Hanken til.

Norsk Korsenter AS er som nevnt Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter, og har som mål å gjøre kornoter tilgjengelig for norske kor på en rimelig, rask og enkel måte. I følge butikken skaffer de alle tilgjengelige kornoter fra både norske og utenlandske forlag.

Norsk Korsenter AS eies av Norsk Musikforlag AS og Norges Korforbund. Notehandelen er åpen for publikum kl. 0900 – 1600, mandag til fredag i Musikkens Hus i Tollbugt. 28 i Oslo. Du kan ellers besøke nettsidene deres på denne adressen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev