Musikkens Hus, Tollbugt. 28

Godt år for Norsk Korsenter

Notehandelen Norsk Korsenter AS er Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter. Siden august i fjor har notehandelen hatt en salgsøkning på 23 prosent, melder Kor.no. Daglig leder, Kåre Hanken, synes salgstallene er svært gledelige, og sier: – Etterspørselen etter trykt, utgitt korlitteratur er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Trimolo

25/04/2021 Kl. 20:00

Viken

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Av Sara Reitan Jacobsen

— En viktig del av jobben til de ansatte ved korsenteret består i å spre kunnskap om norsk og utenlandsk korrepertoar, samt informere kjøperne om regelverket rundt kopiering og opphavsrett. Det er tydelig at dette holdningsskapende arbeidet nå begynner å gi resultater, sier Hanken til kor.no.

Han gir også ros til korene for at de i stadig større grad etterspør trykt, utgitt korlitteratur.

— Dette er med på å skape et signal både overfor komponister og noteforlag om at det stadig er behov for mer originalskrevet kormusikk, legger Hanken til.

Norsk Korsenter AS er som nevnt Norges eneste notehandel som spesialiserer seg på kornoter, og har som mål å gjøre kornoter tilgjengelig for norske kor på en rimelig, rask og enkel måte. I følge butikken skaffer de alle tilgjengelige kornoter fra både norske og utenlandske forlag.

Norsk Korsenter AS eies av Norsk Musikforlag AS og Norges Korforbund. Notehandelen er åpen for publikum kl. 0900 – 1600, mandag til fredag i Musikkens Hus i Tollbugt. 28 i Oslo. Du kan ellers besøke nettsidene deres på denne adressen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev