© Skjermdump

Fornærmet prisvinner

Trond Reinholdtsen får TONOs nye utfordrerpris, tar det som en «utrolig fornærmelse».

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

TONOs «Utfordrerpris» er nyinnstiftet, og kunne i følge TONO selv «knapt ha funnet en mer opplagt vinner».

Fra pressemeldingen: «Akkurat i det vi trodde at den eksperimentelle, utagerende samtidsmusikken var forsvunnet inn i (den pluralistiske) varmen, kaster Trond Reinholdtsen seg inn i manesjen, og etablerer one-man-prosjektet Den Norske Opra, i en liten leilighet i Gamlebyen i Oslo, etter modell av Richard Wagners Festspielhaus i Bayreuth.

Fra denne basen følger han med største alvor og i et høyttravende produksjonstempo opp alle avantgardismens noter og unoter, som en slags jack-of-allopera-trades; vel dokumentert på hjemmesiden www.dennorskeopra.no

Reinholdtsens prosjekt Den Norske Opra er både en kjærlighetserklæring til operahistorien og et institusjonskritisk og problematiserende verk. Dypt personlig, befriende lite selvhøytidelig og samtidig svært kunnskapsrikt og reflektert.»

Utfordrerprisen består av kr 25 000 og et diplom.

Fornærmet
Prisvinneren selv er tilsynelatende ikke like begeistret som juryen.

– Det var en utrolig fornærmelse. Jeg føler meg veldig etablert og mener det er alle de andre som utfordrer meg. Sånn sett var dette en vekker.

Reinholdtsen fikk for øvrig også Arne Nordheims komponistpris tidligere i år. [link id=67111 title=»Her»] kan du lese talen som ble holdt i den anledning, av juryleder Asbjørn Schaatun.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev