Valdres sommersymfoni 2019

Ensemble Nord på påsketurné

I morgen starter Ensemble Nord en miniturné med Joseph Haydns «Jesu syv ord på korset». Leirbotn, Elvebakken og Máze kirke får besøk.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Konserten arrangeres av Musikk i Finnmark og tar sikte på å lage den rette påskestemning rundt Jesu siste ord på korset. Gjennom Joseph Haydns verk «Jesu syv ord på korset», framført av Ensemble Nord, med resitasjon av Gunnar Kristiansen, der han reflekterer over det samme tema, blir dette en opplevelse som nesten henfaller til meditasjon.

Haydns verk «Jesu syv ord på korset» er et av kammermusikkhistoriens mest særegne verk. Det er delt i ni små kvartettsatser formet som nettopp meditasjoner over Jesu siste ord, som topper seg i den siste satsen «Il Terramoto»; et musikalsk jordskjelv egnet til å vekke både levende og døde.

Haydn var den første til å ta i bruk strykekvartetten som medium, og på denne spesielle konserten møter vi Ensemble Nord forsterket med Arvid Engegård på førstefiolin. Engegård har en spesiell kompetanse på Haydns musikk og er flittig brukt som kammermusiker og solist over hele Europa. Et av hans særegne trekk på Haydns musikk er å spille litt raskere og litt sterkere enn det som er vanlig blant andre musikere.

Vi møter også Gunnar Kristiansen som gjør sine tekstlige betraktninger rundt de samme utsagn som Haydn baserte dette verket på. Kristiansen er teolog, og til daglig arbeider han som sykehusprest på Nordland Psykiatriske Sykehus.

Turnérute:
Torsdag 5. april: Leirbotn Kirke
Fredag 6. april: Elvebakken Kirke
Lørdag 7. april: Máze kirke

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev