Ellen Uglevik og Synne SkauenFoto: Lars Igesund/NKF

Ellen Ugelvik utnevnt til Årets Utøver i NKF

Pianisten fikk utmerkelsen under Norsk komponistforenings årlige førjulssamling lørdag.

Kalender

Pianisten Ellen Ugelvik ble lørdag kveld utnevnt til Årets Utøver 2016 under Norsk Komponistforenings årlige førjulssamling.
Komponistforeningens pris ”Årets Utøver” går til en utøver eller et ensemble, på høyt profesjonelt nivå, som har gjort særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode. «Årets Utøver» innstilles av Musikkfaglig Utvalg (MU – Komponistforeningens sakkyndige råd).
Leder av MU, Synne Skouen, overrakte årets pris på vegne av Komponistforeningen. Hun sa i følge pressemelding blant annet:
«Årets Utøver begynte allerede i studietiden i Bergen å bestille og urfremføre nye verk. Tar vi så et langt sprang i tid til de siste par-tre årene har hen samarbeidet med og urfremført musikk av komponister som Øyvind Torvund, Bente Leiknes-Thorsen, Christian Blom, Magne Hegdal, Trond Reinholdtsen, Marcus Paus, og Bjørn Kruse – med orkestre og ensembler som OFO, BFO,KORK, Oslo og Bodø Sinfonietta og Risør Chamber Orchestra. Hvis vi i tillegg nevner at vedkommende for eksempel spiller i asamisimasa, har vunnet flere Spellemannspriser og for lengst er blitt kåret til Årets kulturnavn i Bergens Tiden – samt at hun skulle være lett å spotte her i kveld ettersom det bare er én komponist som i år har fått lov å ta med seg ektefelle – så gjenstår det bare å gå tett på og si det aller vesentligste om – selvsagt – Ellen Ugelvik!
Alltid nysgjerrig, alltid interessert og alltid sulten på nye utfordringer. I sitt samarbeid med høyst ulike komponister viser hun en uvanlig åpen estetisk holdning og forståelse. Gjennom sin stipendiatstilling ved Norges musikkhøgskole bidrar hun dessuten i høy grad til å vekke lyst på samtidsmusikk blant unge pianister.
Hennes innstilling til et nytt verk, eller bare til en workshop, gjør at vi komponister står i kø. Hun ønsker alltid å forstå, å perfeksjonere og å jobbe dypere med klangforskningen, med strukturene, med helheten.
I samarbeid med Ellen skjer ting som dette; komponisten presenterer en god idé – kanskje en ny teknikk. Ellen kaster seg over det, og neste gang vi treffes har hun utviklet spiren til et helt repertoar av nyanser, og rett og slett skapt et nytt mulighetsrom.»
Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev