Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland debuterer med SSO

Den snart 24 år gamle pianisten Christian Ihle Hadland fra Stavanger spiller for første gang med Stavanger Symfoniorkester torsdag 8. februar. Da får han vist sine pianistiske ferdigheter i Klaverkonsert nr. 2 av Chopin.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I likhet med Leif Ove Andsnes har også Christian Ihle Hadland studert i flere år med klaverpedagogen Jiri Hlinka. I Stavanger har han vært elev hos Ingeborg Songe-Møller og Erling Eriksen. Hadland har rukket å spille med flere av de andre symfoniorkestrene i Norge, deltatt både på Festspillene i Bergen og på Kammermusikkfestivalen i Stavanger og han har mottatt Shellprisen.

På konserten torsdag skal han dirigeres av en nesten like ung mann fra Ukraina, Kirill Karabits, som startet en bemerkelsesverdig internasjonal karriere allerede som 22-åring. Han skal dirigere orkestret i en ouverture av Dvorak og i et originalt sammensatt utdrag av Jean Sibelius sin teatermusikk og Arne Nordheims ballettmusikk til Shakespares drama ”Stormen”.

Om de medvirkende:
Kirill Karabits
Kirill Karabits (1976) er fra Ukraina og har tross sin unge alder blitt lagt merke til som en dirigent med eksepsjonell musikalsk innsikt. Han er sønn av en kjent komponist og studerte både dirigering og komposisjon ved Lysenko musikkskole og ved det statlige Tsjajkovskij musikkakademi i Kiev. Senere fulgte studier ved musikkhøgskolen i Wien og ved Bach-akademiet i Stuttgart. I konkurranse med en rekke andre dirigenter ble han i 1998 invitert til å være assisterende dirigent for Ivan Fischer og Budapest Festival Orchestra i to sesonger. Fra 2002-05 hadde han fast engasjement ved Orchestre Philharmonique de Radio France. For tiden er Karabits første gjestedirigent for Strasbourg Philharmonic og har dessuten fått et fast engasjement ved nasjonaloperaen i Ukraina.

Han har etter hvert fått mange gjesteoppdrag i en rekke symfoniorkestre, først og fremst i Europa, men også i Australia, Japan og Sør-Amerika. Som en stadig mer etterspurt operadirigent kan han bl.a. se frem til sin debut ved den kjente Glyndebourne Opera Festival sommeren 2008. Ved siden av dirigeringen arbeider han med studier til en doktorgrad i Wien, hvor han forsker i hittil ikke fremførte eller glemte verk og der et nylig gjenoppdaget notearkiv til Berliner Singakademie gir næring til spennende oppdagelser. Kirill Karabits gjestet SSO for første gang i januar i fjor.

Christian Ihle Hadland
Christian Ihle Hadland fra Stavanger har de siste årene gjort seg meget fordelaktig bemerket i norsk musikkliv. Etter å ha vært elev hos Ingeborg Songe-Møller og Erling Eriksen i Stavanger, fortsatte han hos Jiri Hlinka ved Griegakademiet i Bergen og fulgte med Hlinka da han flyttet til Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo. Han deltok som tidenes yngste ved Kammermusikkfestivalen i Stavanger 1999 og har siden opptrådt med både Oslo Filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret. Han har vært engasjert av Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival og i tillegg opptrådt på konserter i New York, Boston og Minneapolis sammen med fiolinisten Annar Follesø. Christian Ihle Hadland vant Ungdommens Pianomesterskap for 10 år siden og har vunnet flere priser i Litauen og Tsjekkia, i tillegg til Shell-prisen her hjemme i 2004.

Stavanger Konserthus torsdag 8. februar 2007 kl. 19.30 – en konsert i Hovedserien

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev