Annar Follesø 2006/Foto: Dag Eivind Thorenfeldt

Stjerner i Marmorhallen

Dette året er Annar Follesø (fiolin) og Christian Ihle Hadland (klaver) først ute i konsertserien i Marmorhallen, og de to musikerne har Bach, Beethoven og Bartok på programmet.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Konsertserien «Norske Stjerner i Marmorhallen» har gjennom en rekke år vært et populært tilbud til kammermusikkvenner i hovedstaden, og har presentert konserter med flere av landets fremste solister og ensembler, som Håkon Austbø, Hans Christian Bræin, Håvard Gimse, Grieg Trio og Oslo Strykekvartett.

Artister denne våren er fiolinisten Annar Follesø, sopranen Birgitte Christensen, pianistene Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas, samt den norsk-svenske Trio Accanto. 
 
Den første av vårens konserter finner sted tirsdag 23. januar, og er viet verker for fiolin og klaver av Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven og Béla Bartók. Utøverne på denne konserten er to av Norges fremste yngre musikere, Annar Follesø og Christian Ihle Hadland.

Om utøverne: 

Annar Follesø har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og ved Indiana University i Bloomington, USA. I tillegg til sine fiolinstudier under Mauricio Fuks i Bloomington, studerte han barokkfiolin med Stanley Ritchie og kammermusikk med bl.a. Menahem Pressler og György Sebök.

Follesø har utgitt 2 CD-er på platemerket 2L, den siste i samarbeid med pianist Christian Ihle Hadland og klarinettist Björn Nyman. Denne platen med verker av Bartók, har fått strålende kritikker i inn- og utland. Kjell Hillveg skrev i Aftenposten: ”Follesø har en suveren formsans og et nyanseregister som bare må høres. Den langsomme satsen i solosonaten inneholder noen av de såreste klanger jeg har hørt på lenge, og yttersatsene slår gnister. Det er noe fandenivoldsk over samspillet i de to andre verkene. Denne utgivelsen har med andre ord gitt meg et nytt syn på Bartók”.

Annar Follesø har turnert og spilt konserter i en rekke land, deriblant USA, Kina, Russland, Frankrike, Østerrike og Sør-Korea. I Desember 2006 var han solist med Euro-Asian Philharmonic Orchestra i Seoul. Sammen med Hadland gjestet han Festspillene i Bergen i 2005, og i Juni 2007 vil de gi to nye festspillkonserter sammen. Der vil de gi de første fremførelser i moderne tid av Ole Bulls virtuose ”La Verbena de San Juan”, skrevet for den spanske dronning Isabel II.

I 1998 ble Follesø første norske fiolinsolist til å spille ved Festspillene i Salzburg, da han vant fiolinprisen ved Det Internasjonale Sommerakademiet i Salzburg for sin tolkning av Bartóks solosonate.

Christian Ihle Hadland fikk sin orkesterdebut med Kringkastingsorkesteret som 15-åring. Han har senere også vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester. Som den yngste deltaker noensinne deltok han i den internasjonale kammermusikkfestivalen i Stavanger i 1999. Han er også fast medlem av en pianotrio. Christian Ihle Hadland er født i Stavanger i 1983. Sin første pianoundervisning mottak han av Ingeborg Songe Møller i en alder av åtte år. Deretter fulgte undervisning med førsteamanuensis Erling Ragnar Eriksen ved høgskolen i Stavanger, avdeling for kunstfag, (tidligere Rogaland Musikkonservatorium) og siden høsten 1999 med prof. Jiri Hlinka, først privat og så ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

Av utmerkelser kan nevnes seire i internasjonale konkurranser i Vilnius, Litauen, sommeren 2000 vant han Rudolf Firkusny-konkurransen i Praha, Tsjekkia, hvor han i tillegg til førstepris ble tildelt en spesialpris som gir rett til CD-innspilling samt solistengasjement med det tsjekkiske radioorkesteret i Praha. Hadland mottok Shell-prisen for 2004

Program:
 
Johann Sebastian Bach: Sonate nr. 3 i E-dur for fiolin og tasteinstrument, BWV 1016
Ludwig van Beethoven: Sonate nr. 10 i G-dur for fiolin og klaver, op. 96
Béla Bartók: Sonate nr. 1 for fiolin og klaver, Sz. 75

Tirsdag 23. januar kl 19.30, i Marmorhallen DnB NOR, Kirkegt. 18

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev