Kingwings under prøvene torsdag 23. januar (Foto: Arktisk Filharmoni)

Arktisk Filharmoni møter Kingwings feat. Neguin

Klassisk musikk og hiphop åpner Nordlysfestivalen i Tromsø.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

I år åpner Nordlysfestivalen med et kunstnerisk samarbeid litt utenom det vanlige. Breakdancegruppa Kingwings og verdens nordligste symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, framfører en produksjon bygget opp av hiphop og klassisk musikk. De har med seg danseren Neguin, en av verdens fremste og mest kjente breakdansere, og den islandske DJen Beatur.

LES OGSÅ: Er’e rart det er fred i verden?

Breakdancegruppa Kingwings Crew består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land, og representerer åtte norske byer. I 2014 mottok Kingwings Crew Oslo bys kunstnerpris, og de har opptrådt og vært del av store begivenheter i norsk kunst og kultur de siste årene: Gruppa har opptrådt for kongen og dronningen, under Stortingets 150-årsjubileum og en mengde TV-program, blant dem Norske Talenter, Melodi Grand Prix, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen og Stjernekamp.

Den norske dansegruppa har også vært med i mange teateroppsetninger: Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live World Tour og Cirque de Soleil Paris.

De har mottatt en rekke priser, solgt ut operaen i Oslo og vunnet en mengde konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.
– I våre forestillinger forteller vi gjerne om den lange reisen vi har tatt. Hva vi har møtt av motstand, men også hvordan det har gjort oss til sterkere mennesker og bedre dansere. Det handler om tålmodighet og om det å ikke gi opp. Og om forskjellen på å ha et talent og hardt arbeid, hvordan vi gikk fra å gjøre streetshows og trene på Oslo S – hvor vi ofte ble jaget bort av vaktene – til å danse masse på TV og stå på de største scenene i Europa, sier de selv i et intervju på nettsiden til Arktisk Filharmoni.

– Vi er helt vanlige ungdommer fra åtte forskjellige byer med 12 forskjellige nasjonaliteter i gruppen, med noen ting til felles; hardt arbeid, tålmodighet og et felles mål om å bli gode på det vi driver med samt det å bli sett som artister. Noen av oss hadde dysleksi, andre hadde lesevansker, noen var flinke på skolen, men kanskje ikke så flinke sosialt… Vi hadde alle utfordringer, men fant vår plass i samfunnet. Så moralen bak historien er at det ordner seg. Stå på og aldri gi opp drømmen din.

Den verdenskjente og prisvinnende danseren Neguin reiser verden rundt, og danser med artister som Madonna, Justin Timberlake og Jennifer Lopez. Her er et klipp fra det amerikanske programmet og konkurransen «Dance Your Style», som Neguin vant i fjor:

Dansere på scenen er Morad Aziman, Mathias Jin Budtz, Preben Bladimir Larsen, Bao Andrè Nguyen, Fabiano Carvalho Lopes aka Neguin, Carlos David Catùn og Marlene Kristine Skoglund.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev