Den Norske Opera, Scene 2/Foto: Statsbygg

Åpningsforestilling utsatt

«Jorden rundt på 80 dager» blir utsatt til 2009/2010.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

I dag kom beskjeden fra Den Norske Opera & Ballett om at åpningsforestillingen, «Jorden rundt på 80 dager», av Gisle Kverndokk vil bli utsatt til sesongen 2009/2010.

Alt i mars i fjor, uttrykte regissør Stein Winge sin bekymring for åpningen i intervju med NRK, men siden har det vært stille om den mulige forsinkelsen av åpningsforestillingen.

Under en pressekonferanse i dag var det nytt teknisk utstyr og sikkerheten på scenen, som ble annonsert som årsak til utsettelsen.

Fra operaen har vi fått følgende melding:

Den Norske Opera & Ballett har i dag besluttet å utsette oppsetningen av operaen Jorden rundt på 80 dager, til sesongen 2009/10. Operaen vil i stedet by på en rekke operagallaer på de opprinnelige spilledatoene til Jorden rundt på 80 dager.

For knappe to uker siden valgte Den Norske Opera & Ballett å utsette billettsalget til 18. februar. Bakgrunnen var forsinket ferdigstillelse av det scenetekniske utstyret fra Statsbyggs leverandør. Siden dette har Statsbygg og Operaen hatt en kontinuerlig dialog om situasjonen.

De siste dagene er det blitt klart at leverandøren ikke kan garantere ferdigstillelse og uttesting av deler av det scenetekniske utstyret i tide. Dermed blir det ikke sikret nok tid til opplæring for det scenetekniske personalet. Verken Statsbygg eller Den Norske Opera & Ballett vil utsette Operaens ansatte for den sikkerhetsrisikoen det ville ha medført.

Operaens styre har derfor besluttet at det mest forsvarlige er å utsette urpremieren av Jorden rundt på 80 dager til sesongen 2009/10. Operaen vil i stedet by på en rekke operagallaer på de oppsatte datoene på Jorden rundt på 80 dager, som opprinnelig skulle ha premiere 26. april 2008. Operagallaene vil kreve langt mindre scenetid til prøver og forberedelser enn en ny operaproduksjon, og vil derfor være fullt ut gjennomførbare.

Det er i dag ingen indikasjoner på at ikke åpningsgallaen 12. april og hele det øvrige sesongprogrammet, kan gjennomføres som planlagt.

Første nye operaproduksjon på Hovedscenen blir Don Carlo 20. september.

Vi planlegger nå en rad med operagallaer med Operaens orkester, kor og solister, og inviterte gjester.

— Vi beklager sterkt at Jorden rundt på 80 dager blir utsatt til neste sesong, men håper at vi med disse festforestillinger kan by på publikum på et attraktivt operatilbud. Det blir uansett operafest i Bjørvika denne våren, sier operasjef Bjørn Simensen.

— Vi beklager forsinkelsene og er lei oss for at Operaen må gå til det skritt å endre programmet. Men sikkerheten til medarbeidere på scenen må selvsagt være 100 prosent forsvarlig, sier Hilde Nordskogen, direktør i Statsbygg. – Nå ønsker vi og leverandøren Bosch Rexroth AS å sette alle krefter inn på å fullføre jobben vår best mulig, understreker hun.

Billettsalget starter som tidligere meldt 18. februar.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev