Anne Karin Sundal, 2005 (Foto: Blunderbuss)

Anne Karin Sundal overtar Det Norske Jentekor

Fra tirsdag 31. mai overtar dirigent Anne Karin Sundal den kunstneriske ledelsen for Det Norske Jentekor. Sundal kan alt se tilbake på flere internasjonale priser, og var førstevalget da Barbro Grenersen takket for seg etter ti års fremragende innsats for jentekoret, heter det i korets egen pressemelding.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

— Fra tirsdag 31. mai overtar dirigenten Anne Karin Sundal den kunstneriske ledelsen for Det Norske Jentekor. Sundal var førstevalget da Barbro Grenersen takket for seg etter ti års fremragende innsats for jentekoret, heter det i korets egen pressemelding.

Anne Karin Sundal er 33 år og kommer fra Halsa på Nordmøre. Hun er utdannet fløytist og har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun har blant annet dirigert Kammerkoret NOVA og Kvindelige Studenters Sangforening, og har allerede mottatt flere utmerkelser og stipender for fremragende korledelse. I fjor tok hun ”tredobbel” gull med Kammerkoret NOVA i Guido d’Arezzo i Italia, og to ganger tidligere har hun ledet sine kor frem til internasjonale seirer.

— Vi er svært glade for å ha fått Anne Karin Sundal til å overta ledelsen av Det Norske Jentekor. Etter ti år med svært høye kunstneriske ambisjoner og god utvikling ønsket vi en dirigent som kunne videreføre det arbeidet Barbro Grenersen har nedlagt. Det føler vi virkelig at vi har fått og vi gleder oss til nye musikalske utfordringer for Det Norske Jentekor, sier styreleder Fredrik Evjen.

I tillegg til Det norske Jentekor dirigerer Sundal for tiden Kvindelige Studenters Sangforening, Kammerkoret NOVA og Bislet-Bækkens (u)blandede kor.

I 2000 ble Anne Karin Sundal tildelt en spesialopprettet pris for fremragende korledelse. Hun mottok også Norges Korforbunds stipend for unge dirigenter samme år. I Musica Mundis internasjonale korkonkurranse i Italia våren 2000 vant TKS kvinnekorklassen under hennes ledelse, og koret fikk andre beste poengsum av samtlige kor på konkurransen. TKS mottok også publikumsprisen.

Kammerkoret NOVA ble i april 2003 kåret til beste kammerkor og fikk høyeste poengsum totalt i Musica Mundi International Choir Competition, Budapest. I august 2004 vant Kammerkoret NOVA som nevnt også Grand Prize (beste kor), beste flerstemmige kor, beste kor i barokk musikk og moderne klassisk musikk i Guido d’Arezzo, Italia.

Det Norske Jentekor er en forlengelse av NRKs pikekor og drives i dag som en selvstendig organisasjon. Koret har sangere fra 11-20 år, og et aspirantkor med sangere fra 8 år. Korets høye kunstneriske nivå har gitt dem prestisjetunge oppdrag, som nå i mai da de deltok under urfremføringen av den franske operaen «Libertad» i Montpellier. I høst skal koret blant annet delta under Ultimafestivalen og arbeide med Oslo Filharmoniske Orkester.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev