Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Diasporas

I denne ukens Samspill Sessions møter vi bandet Diasporas, som spiller musikk med utgangspunkt i kapp Verdes diaspora. Musikken og tekstene handler om identitet, tolkning og formidling av kulturell arv – og av et mangfold av kulturinntrykk.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

– Hvem er Diasporas?
– Diasporas er et Oslo-basert band med musikken fra Kapp Verdes diaspora som utgangspunkt – rabelado rytmer og urban morabeza. Medlemmene har enten kommet til Norge som barn, voksen, eller er født her. Det vi har felles er vår kulturarv og hvordan vi bruker den. Bandet ble etablert i 2018, men alle medlemmene har lang erfaring fra andre musikkprosjekter.

Diasporas består av:
Elisabeth Rodrigues (vokal, ferro)
Bruno Ramalho (gitar, bass)
Carlos Silva (cavaquinho)
Armando Silva (perkusjon)

Bruno Ramalho, gitarist og bassist i Diasporas (Foto: Elisa Bates)

– Hvordan vil dere beskrive musikken deres? Hva ønsker dere å formidle?
– Kapp Verde er en liten øynasjon i Vest-Afrika med en rik musikktradisjon. Diasporas ønsker å dele denne kulturarven med Norge. Gjennom både egne og tradisjonelle låter, spiller vi våre tolkninger av musikksjangre som morna, funana, coladeira og batuku. Musikken vår handler om identitet, tolkning og formidling. Vår tilstedeværelse er sammensatt og påvirket av mangfoldige kulturinntrykk – både tradisjonelle og moderne, samt afrikanske og europeiske.

Her ser du videoen fra liveinnspillingen av låten «Panha-m bo Leva-m»:

– Hva tenker dere om denne digitale formidlingen av musikken gjennom Samspill Sessions?
– Vi hadde gledet oss masse til å spille live på Sunday World på Cafe Sør – til å spille og dele musikken vår med kjente og ukjente. Når dette dessverre ikke var mulig, er vi veldig takknemlige for å kunne dele vår musikk digitalt gjennom Samspill Sessions. Vi gleder oss til å se de andre videoene i serien og er stolte av å være en del av dette nettverket. Vi digger at både Samspill og Ballade er med på å skape rom for et mer mangfoldig musikkrepertoar i Norge.

Elisabeth Rodrigues er vokalist i Diasporas (Foto: Elisa Bates)

Her kan du lese mer om Diaspora på deres Facebookside.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).
 

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.
 

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt. Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov. Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des. The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des. Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev