Karin Krog, Kongsbergjazz 2004

Storbandfestivalen starter i dag

400 musikere fra inn og utland besøker Tønsberg og Nøtterøy under festivalen som finner sted mellom 7.-10. august.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er duket for mange fine konserter under den andre Storbandfestivalen i Vestfold, og i en pressemelding heter det at festivallederne regner med flere utsolgte hus.

De lover også stor variasjon på programmet, fra Karin Krog som åpner festivalen i kveld til Årets Festivalmusiker, Jørgen Munkeby. Munkeby stiller med sitt 30-manns store nordiske ”Blood, Sweat, Drum`n` Bass Big Band”, som har høstet terningkast 6 over en lav sko.

Fjorårets kirkekonsert gikk for fulle hus, og årets ”Sacred Concert”, ett av Duke Ellingtons mest berømte verker, skal fremføres med hele 80 musikere, sangere og solister, blant annet med kor fra Sandefjord og Tønsberg.

For jazzfrelste blir Bernt Rosengrens ”Tribute to” Lars Gullin”, Sveriges internasjonale saksofonist og jazzikon, ett av festivalens store highlights. Bernt Rosengren har spilt med Don Cherry, Gil Evans og flere av jazzverdens sjefer, og fikk den anerkjente ”Lars Gullin-priset” i 2004. I Tønsberg fremfører han Lars Gullins musikk sammen med Oslo Storband under ledelse av Helge Hurum.

En annen hyllest – denne gang til Dizzy Gillespie – er det Bohuslän Big Band som står bak. Dizzy Gillespie, Charlie Parker og Miles Davis satte den moderne jazzen på kartet, og BBB gir altså en nærmere presentasjon av musikerne som i 1964 lanserte seg selv som presidentkandidat, med Miles Davis som CIA-sjef, Ray Charles som sjef i Kongressen, og Malcolm X som generalavdokat. Det Hvite Hus skulle omdøpes til “The Blues House”, melder festivalen i sin pressemelding.

Nytt av året er festivalscene i Prestegata ved Brygga med daglige gratiskonserter, og det blir dessuten flere lokale musikere på programmet. Blant annet debuterer et nytt Vestfold-band, Zyndicate Partners på Festivalscenen lørdag 9. august.

–Vi er veldig godt fornøyd med årets artister og band, og gleder oss veldig til i kveld da vår store og kjære internasjonale jazzdronning Karin Krog åpner festivalen i Nøttørøy Kulturhus 7. august, fastlår Stein Robert Ludvigsen og Bjørn B Jacobsen.

Det er Storbandfestivalen i Vestfold som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev