Karin Krog, Kongsbergjazz 2004

Karin Krog, Toots Thielemans og Steve Kuhn åpner Oslo Jazzfestival 2006

Oslo Jazzfestival har bestemt seg for å ta rollen som Djinn – nå invilger de Karin Krogs ønske om å få spille sammen med munnspill-virtuosen Toots Thielmans. Mestermøtet er satt til selve festivalåpningen den14. august. Dagen etter feirer festivalen Svend Asmussens 90-årsdag i samme sal.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I et intervju på TV2s God Morgen Norge uttrykte Karin Krog nylig et ønske å om spille med Toots Thielemans. Nå har Oslo Jazzfestival kommet henne i møte – de to kommer til å åpne festivalen den 14 august.

Toots Thielemans er en levende jazzlegende, som har jobbet med mange av de største: Charlie Parker, Ella Fitzgerald, Oscar Peterson, Natalie Cole og Paul Simon er alle spilt med Thielemans. I 1950 spilte han på Bislet i Solo, med Benny Goodman. Thielmans sier selv at han trives best «i det lille rommet mellom en tåre og et smil», og skal man dømme etter de tilbakemeldingene mannen har fått, har han lykkes. Quincy Jones sa en gang følgende om denne munnspillvirtuosen: «Jeg kan uten å nøle si at Toots er en av de største musikerne i vår tid».

Steve Kuhn Trio inntar også scenen sammen med Karin Krog og Toots Thielemans i Oslo Konserthus. Karin Krog møtte den amerikanske pianisten Steve Kuhn allerede på slutten av 1960-tallet mens han var bosatt i Stockholm. Samarbeidet kom i gang noen år senere og resulterte i innspillingen We could be flying fra 1974. I 2003 gledet Krog og Kuhn oss med nok en utgivelse da den kritikerroste CDen Where you at ble utgitt. Med seg i trioen har Kuhn David Finck på bass og Billy Drummond på trommer.

På sine hjemmesider lokker Oslo Jazzfestival også med den danske mesterfiolinisten Svend Asmussen, som lar festivalen markere hans 90-årsdag.

Svend Asmussen er uten tvil blant verdens fremste jazzmusikere. Han har en 70 år lang karriere bak seg og har spilt med noen av verdens fremste jazzutøvere som Fats Waller og Alice Babs. I forbindelse med feiringen i Oslo Konserthus har mesterpianist Dick Hyman takket ja til å være Asmussens gjest. Hyman har spilt på Oslo Jazzfestival flere ganger, men også han ble kjent for Norges jazzpublikum som en del av Goodmans band på Bislett i 1950. Fra Danmark kommer også gitarist Jacob Fischer, bassist Jesper Lundgaard og trommeslager Aage Tanggaard.

Billetter til Oslo Jazzfestival selges på telefon 815 33 133, i Oslo Konserthus, på www.billettservice.no og på postkontor over hele landet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev