Sjur Miljeteig 2004 (Foto: Ann Iren Ødeby)

Oslo Jazzfestival 20 år: Konsert, programslipp

I år fyller Oslo Jazzfestival 20 år, og startskuddet for jubileumsåret går på Rockefeller 3. mai. Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet, Cæcilie Norby og Christiania 12 står på programmet til jubileumsfesten. – Vi ønsker å feire dette jubileet sammen med publikum og legger derfor ut et begrenset antall billetter til festen 3. mai, forteller pressetallskvinne Lise Gulbransen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Onsdag 3. mai er også dato for programslipp. På et møte 3. mai 1986 besluttet nåværende daglig leder i Oslo Jazzfestival, Aage Teigen, sammen med Mona Pedersen, Lisbeth Garthe, Tone Bay og Børre Frydenlund å arrangere en jazzfestival i Oslo.

Flere av gründerne satset midler fra egen lomme, men også Oslo kommune bidro økonomisk til hovedstadens første jazzfestival

Festivalen ble en stor suksess, og gründerne kastet seg raskt ut i arbeidet med å planlegge festival nr. 2. Siden har Oslo Jazzfestival hatt en formidabel utvikling både kvalitativt og kvantitativt.

I dag er Oslo Jazzfestival en ukelang vandring i jazzen med over 70 konserter på inntil 18 sentrumsnære scener. Rundt 450 musikere møter nærmere 70 000 publikummere i løpet av denne årlige jazzmarkeringen i hovedstaden, og rundt 15 av festivalens arrangementer er gratis for publikum. Årets program blir offentliggjort 3. mai, og samme dag inviterer festivalen til jubileumsfest.

— Tre av Oslo Jazzfestivals favorittartister er invitert til å spille på festen, sier Gulbransen:

— Hovedstadens kritikerroste ministorband Christiania 12 skal dra det hele i gang. Videre kommer Cæcilie Norby til byen sammen med Carsten Dahl og Lars Danielsson. I tillegg inntar også vår egen superstjerne Solveig Slettahjell scenen med Slow Motion Quintet som består av Morten Qvenild, Sjur Miljeteig, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen.

Christiania 12 stiller med et jazzrepertoar fra storhetstiden på 1920- og 1930-tallet og som vanlig, blir Oslos egen jazzgeneral Aage Teigen å finne med trombonen i blåserekka.

Dansk jazz har hatt en sentral plass på Oslo Jazzfestival siden starten, og Danmarks Cæcilie Norby er dronningen av Oslo Jazzfestival. Hun gjestet festivalen for første gang i 1995.

Britiske The Observer hyllet nylig Solveig Slettahjell som en av verdens beste unge jazzartister.

— Dette slutter Oslo Jazzfestival seg til. Ingenting er mer naturlig for festivalen enn å jubilere med en ung norsk stjerne på plakaten, sier Gulbrandsen.

Billettsalget til jubileumskonserten er i gang. Ring 815 33 133 for billettbestilling. Bestilte billetter hentes på Posten. Billetter kan også kjøpes direkte på www.billettservice.no og på postkontor over hele landet.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev