Cosmopolite 2006 (Foto: cosmopolite.no)

Nye toner på Soria Moria?

INTERVJU: Cosmopolite til kulturslottet Soria Moria på Torshov? Det kan bli en realitet hvis partene får det som de vil, først og fremst må de økonomiske rammene komme på plass. Det vil koste i underkant av 6 millioner for Cosmopolite og Nasjonal Jazzscene å etablere seg på Soria Moria: – Det krever en dugnadsinnsats både fra kommunen og myndighetenes side, og fra vår side for at vi skal få dette til, sier en positiv Miloud Guiderk på Cosmopolite.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Det var Østkantavisa som i går meldte om mulighetene for at Nasjonal Jazzscene flytter til Soria Moria på Torshov i Oslo. De har bydelspolitikerne i ryggen: Hvis Cosmopolite er interessert i å flytte, så mener vi det er fantastisk, uttalte leder for bydelsutviklingskomiteen, Kristina Aas Fure (Ap) til lokalavisen.

Som tidligere rapportert her på Ballade må Cosmopolite scene/Nasjonal jazzscene flytte ut av sine eksisterende lokaler i Oslo sentrum til våren. Nå seiler Soria Moria opp som en mulig kandidat til å overta som hovedhus for verdensmusikk og jazz. Stedet rommer i dag blant annet en kino som vil få en sterk konkurrent da flerkinoen på Ringnestomta åpner neste høst. Dermed kan det være duket for ny toner på kulturslottet.

I følge Østkantavisa var det på forrige møte i bydelsutviklingskomiteen at medlemmene ble informert om Cosmopolites planer om å skape en hovedscene for jazz og verdensmusikk.

En ære å jobbe på Soria Moria

Miloud Guiderk på Cosmopolite stiller seg svært positiv til forslaget om å flytte scenen opp til Soria Moria?

— Hvis vi får dette til blir det veldig fint for alle parter. Jeg liker lokalet meget godt, og det vil være en ære for oss å jobbe i det huset. Dette er det beste alternativet for oss, sier Guiderk til Ballade.

6 millioner

Guiderk sier at de nå er i forhandlinger om løsninger, og at de forventer en avklaring i løpet av desember. Det er de økonomisk spørsmålene som må avklares:

— Vi må ha penger for å komme oss inn, både for å gjøre om lokalet og for å overta leieavtalen. Det er en stor sum for oss, men ikke for myndighetene. Totalt dreier det seg om i underkant av 6 millioner, i følge Guiderk.

— Det krever en dugnadsinnsats både fra kommunens, myndighetenes og fra vår side for at vi skal få dette til, avslutter en meget positiv Miloud Guiderk til Ballade.

Daglig leder Jon Olav Kringeland ved Nasjonal Jazzscene var ikke tilgjengelig for kommentar i dag.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev