Penger_utsnitt

Ytterligere lekkasjer fra budsjettet

Meldingene om budsjettlekkasjer som betyr penger friske penger til musikklivet strømmer inn til Ballade i disse valgtider.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Ballade har allerede meldt at Giske ønsker å kompensere for bortfallet av LOK-midlene med å åpne pengeboken til fordel for kirkemusikk (1 million kroner), festivalstøtten (1 million kroner), TARP – turnè- og arrangørstøtteordningen (1 million kroner), ensemblestøtten (1,5 millioner kroner), Musikkens venner (250 000 kroner), Ny musikk (250 000), og det som kalles Nasjonalscenen folkemusikk/dans (1 million kroner).

I går kunne Bodø Sinfonietta melde at det blir satt av 1 million kroner på neste års stasbudsjett til ensemblet, og Dagsavisen meldte samtidig at regjeringen gir 6 millioner mer til Oslo flerkulturelle aktiviteter i Mangfoldsåret 2008. Millionene skal fordeles mellom organisasjonene Center for afrikansk kulturformidling, Du store verden!, Melafestivalen, Agenda X, Nordic Black Theatre, Cosmopolite, Oslo Museums avdeling IKM og Det flerspråklige bibliotek.

I dag har Ballade fått meldinger fra BIT20 Ensemble og Førde Internasjonale Folkemusikkfestival_

— Det er en stor glede for oss å kunne melde at regjeringen ønsker å ta BIT20 Ensemble inn på statsbudsjettet fra 2008 med en økt bevilgning. BIT20 ser dette som en politisk anerkjennelse, ikke bare av den posisjonen ensemblet har oppnådd som et av de mest ettertraktede samtidsmusikkorkestre i Europa, men også av samtidsmusikkens betydning i norsk musikkliv, sier Stein Olav Henrichsen, kunstnerisk leder for ensemblet i en pressemelding i dag.

BIT20 melder ikke størrelsen på summen.

— Regjeringa løyver ein halv million meir til Førde internasjonale folkemusikkfestival på neste års statsbudsjett. Med auken i bidraga frå fylke og kommune som følgje av dette, vil auken i driftsstøtte bli på vel 800 000 kroner. Dette er svært gledeleg, og viser at regjeringa legg merke til kva festivalen står for. Det er ingen tvil om at Førdefestivalen produserer mange konsertar for eit budsjett som i høve til mange andre festivalar er ganske beskjedent, så denne påplussinga er svært kjærkomen, sier festivaldirektør Hilde Bjørkum i en pressemelding i dag.

Stillinger

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev