Kjetil Mulelid Trio. Fra venstre Andreas Winther, Kjetil Mulelid og Bjørn Marius Hegge (Foto: Natalie Sandtorv)

Kjetil Mulelid Trio til Nordic Jazz Comets

Det årlige showcase- og seminareventet Nordic Jazz Comets skjer i Helsinki i desember, der norske Kjetil Mulelid Trio deltar sammen med fire andre nordiske band.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er 21. gang Nordic Jazz Comets arrangeres, denne gangen på We Jazz Festival i Helsinki i desember. 80 nordiske band søkte om å delta, fem ble valgt ut: Kjetil Mulelid Trio (Norge), Kadi Vija Key Project (Finland), Post-sun-vision (Sverige), Ingibjörg Turchi Band (Island) og Svaneborg Kardyb (Danmark).

Det er et nytt, nordisk arrangørnettverk som i samarbeid med de nordiske jazzorganisasjonene og festivalsjefen for We Jazz har valgt ut de fem bandene som får muligheten til å delta på mønstringen for nordisk jazz, skriver Norsk jazzforum i en pressemelding.

Pianist Kjetil Mulelid forteller at trioen ser på deltakelsen som en mulighet til å etablere seg internasjonalt:
– Det er jo et veldig stort jazzpublikum ute i verden, og vi håper at deltakelse på Jazz Comets kan hjelpe oss på veien videre med å nå dette publikumet. Vi har tidligere deltatt på noe lignende i Dublin (12 Points), og opplevde at man kom i kontakt med mange interessante mennesker som deler en felles lidenskap for musikken, og et ønske om å knytte et internasjonalt nettverk.

I tillegg til konsertene vil de fem nordiske bandene delta på ulike seminarer og nettverkstreff.
– Det blir også svært spennende å møte de andre bandene som deltar, og dele erfaringer, kunnskap og musikk med disse. Under dagens situasjon kan vi ikke noe annet enn å si at vi gleder oss vanvittig til å få spille foran et publikum igjen, og håper at det åpner opp for flere konserter på fine scener videre i 2021 også, sier Mulelid.

Tilbake til Norden
Nordic Jazz Comets fungerer som et utstillingsvindu for nordisk jazz for et internasjonalt publikum og musikkbransje, blant dem europeiske bransjerepresentanter fra festivaler, spillesteder og plateselskap, agenter og journalister. Arrangementet er også åpent for øvrig festivalpublikum.

Tidligere het arrangementet Young Nordic Jazz Comets, og var en konkurranse der unge jazztalenter spilte om å vinne hederstittelen Young Nordic Jazz Comets, en pengepris og ikke minst en turné i Norden. Nå kåres det ikke lenger én vinner, nå er det heller fokus på de fem nordiske utvalgte bandene. I tillegg er det en målsetting at de fem Nordic Jazz Comets-bandene skal turnere Norden i 2021 i regi av det nyopprettede arrangørnettverket, opplyser Norsk jazzforum.

Det nye arrangørnettverket består av nordiske klubber og festivaler, til sammen tolv aktører fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.
– Vi er i starten av arbeidet med et pilotprosjekt der målet er å legge til rette for bærekraftige turnéruter i Norden. Bandene vil få muligheten til å planlegge og teste turnering innenfor nettverket i 2021. Erfaringene herfra vil bli benyttet til å lage en guidebok for grønn turnering i Norden, forteller fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes.

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets har siden starten i 2000 vært arrangert på tur i de nordiske landene. I de siste tre utgavene har imidlertid prosjektet flyttet ut av Norden og samarbeidet med Scope Festival i Berlin, EFG London Jazz Festival og sist med det franske festivalnettverket Association Jazzé Croisé i Paris.
– I 2020 tar organisasjonene prosjektet tilbake til Norden. I år samarbeider Nordic Jazz Comets med finske We Jazz Festival, som har utviklet seg til å bli et musikalsk høydepunkt i den finske desembermåneden, forteller .

We Jazz Festival finner sted første uka i desember, og har konserter på ulike spillesteder rundt omkring i den finske hovedstaden. Nordic Jazz Comets åpner festivalen onsdag 2. desember, og musikerne og det nye arrangørnettverket skal videre delta i en workshop med tema bærekraftig konsert- og turnéproduksjon, sier Menes.

Kjetil Mulelid Trio er Kjetil Mulelid på piano, Andreas Winther på trommer og Bjørn Marius Hegge på kontrabass. Trioen ga ut sitt debutalbum i 2017, og har siden denne første utgivelsen markert seg som et av Norges mest fremadstormende jazzband, med stor konsertaktivitet i både innland og utland. Andrealbumet, What You Thought Was Home, kom ut i 2019, og fikk svært gode anmeldelser. Begge albumene er gitt ut på Rune Grammofon.

Les mer om Nordic Jazz Comets og de fem nordiske deltakerbandene på Norsk jazzforums hjemmesider.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev