Nels Cline_Myspace

Huntsville møter to blad Wilco

INTERVJU: Huntsville spiller sammen med to stk. Wilco under årets Kongsberg Jazzfestival. Nels Cline og Glenn Kotche stiller som gjester på Huntsvilles konsert på EnergiMølla.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

”Hypnotiserende yoga-country” kaller trioen Huntsville sin egen stil slik de presenterte den på debutplaten ”Music for the Middle Class” (Rune grammofon, 2006). Med denne fikk Ivar Grydeland, Ingar Zach og Tonny Kluften mye positiv oppmerksomhet både hjemme og ute.

I et intervju her på Ballade i oktober uttalte Grydeland:

— Huntsville er noe det går an å bygge mer på og har mange rom for gjester. Jeg hører mange varianter av det vi gjør.

— En av de aktuelle gjestene kan være Nels Cline. Den amerikanske gitaristen har uttalt seg meget positivt om Huntsville. Med bakgrunn fra impro/frijazz og nå som ny gitarist i Wilco virker han som en naturlig forlengelse av det nordmennene driver med, kommenterte Ballade den gang, og nå ser det endelig ut til at samarbeidet mellom Huntsville og Cline blir virkelighet.

I forbindelse med Wilcos konsert på Kongsberg Jazzfestival senere i sommer vil den anerkjente gitaristen og trommeslager Glenn Kotche (On Fillmore, Boxhead Ensemble) være med som gjestemusikere på Huntsvilles opptreden på EnergiMølla.

— Veldig gøy. Dette tror jeg blir fint, sier en glad Ivar Grydeland til Ballade, og legger til: – Jeg tror de to har noe bra å tilføre Huntvsille-soundet.

Han setter pris på at de to musikerne har tatt seg tid til å spille med Huntsville i et travelt år for Wilco, som nylig slapp plate og ellers er ganske travelt opptatt med heftig turnevirksomhet denne perioden.

— Vi møtte Nels Cline i mai 2006, likte hverandres uttrykk veldig godt, og ble enige om at vi skulle prøve å gjøre noe sammen en gang. Jeg er glad for at vi endelig fikk det til, og spesielt glad for at det skjer hjemme i Kongsberg.

Huntsville-musikk, ikke Wilco

Hvilken innvirkning tror du de to vil ha på musikken?

— Det er viktig å få frem at dette først og fremst er snakk om «Huntsville-musikk» – det er de som spiller med oss. Hvilken konkret innvirkning de to vil få er vanskelig å si foreløpig, men det er vel rimelig å anta at de vil tilføre et mer rocka uttrykk.

De to vil dessuten bringe med seg en del ekstrautstyr i forbindelse med denne konserten, forteller Grydeland:

— Cline og Kotche har begynt å opptre i duoformat som et sideprosjekt, og da stiller de med en litt annen type rigg enn med Wilco. At de gidder å ta med denne over for en enkeltkonsert mens de er på en lang Europaturne ser jeg på som et godt tegn.

Amerikanerne lander i Kongsberg rett før lydprøven, så det blir ikke anledning til den store forberedelsen. Det bekymrer da heller ikke Grydeland stort:

— Nels Cline har hørt mye på oss, og bruker blant annet vår plate som oppvarming på sine egne konserter. Vi skal holde det vanlige fokuset, spille vår type komposisjoner som de kan improvisere over. Men det blir nok ikke full fri-improvisasjon, avrunder steelgitarist og banjospiller Grydeland.

Nels Cline er for øvrig finalist i Jazz Journalists Association Awards 2007, i kategorien Årets jazzalbum. Dette for platen «New Monastary» (Cryptogramaphone).

Huntsville/Cline/Kotche spiller på EnergiMølla, Kongsberg Jazzfestival, fredag 6. juli klokken 20.00.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev