Trond Giske

Giske åpner Kongsberg Jazzfestival

Undervisningsminister Trond Giske åpner Kongsberg Jazzfestival onsdag 4. juli 2001. Det er den 37. gangen at jazzfestivalen i Buskerud arrangeres, og Giske skal også innfinne seg på scenen med det nye, norske bandet Shining.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Undervisningsminister Trond Giske åpner Kongsberg Jazzfestival onsdag 4. juni, klokken 1700. Han skal i følge arrangørene være omkranset av unge jazzmusikere fra hele Buskerud, i det som kalles ”Barnas Store Jazzparade”. Undervisningsministeren går deretter på scenen i Sølvbyens populære Festivalgate. Han vil da ha følge av den nye norske gruppa ”Shining”, der Kongsbergpianisten Morten Qvenild står sentralt sammen med musikere fra blant annet Jaga Jazzist og Klovner i Kamp.

— Vi er spente på om den pianokyndige Giske også hiver seg ut i gehørspillets store utfordringer denne sommerettermiddagen på Kongsberg, sier daglig leder Tore Flesjø i Kongsberg Jazzfestival. – Vi er i hvert fall både stolte og glade for at denne friskusen i regjeringen Stoltenberg, velger nettopp å åpne en internasjonal kvalitetsfestival på jazzområdet.

— Dette skjer i et år hvor vi allerede har fått klare signaler fra stortingspolitikere i de flerste partiene, om at jazz blir et av satsingsområdene på neste års statsbudsjett, legger Flesjø til.

Toppnavn til Kongsberg jazzfestival i år
Undervisningsminister Trond Giske har mye å se fram til når han åpner Kongsberg Jazzfestival i år. Etter den formelle åpningen blir det konsert med Silje Nergaard i Kongsberghallen. Deretter kommer internasjonale toppnavn som Wayne Shorter og John Scofield, avantgardeveteranen Cecil Taylor, og ikke minst de nye supemusikerne Brad Mehldau og Dave Douglas. I tillegg til ettertraktede norske musikere som Petter Wettre og Jon Eberson, og en rekke nye musikk- og bildeprosjekter.

Kongsberg Jazzfestival er fra 4.- 7. juli 2001, og billettsalget er allerede godt i gang.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.