Silje Nergaard

Allsidig program på Kongsberg

Den 37. Kongsberg Jazzfestival arrangeres 4. til 7. juli. Festivalen er stolt over å presentere et program som inneholder internasjonale stjerner og spennende norske artister, og som viderefører festivalens bevisste satsing på moderne, improvisert musikk. Både Wayne Shorter, John Scofield, Silje Nergaard, Cecil Taylor og Bob Hund har meldt sin ankomst til festivalen.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Silje Nergaard Band holder årets åpningskonsert i Kongsberghallen. Konserten innleder sommerens store Europa-turné, og bandet blir for anledningen forsterket med ti strykere fra Kringkastingsorkesteret.

De to neste dagene byr Kongsberg på store internasjonale artister i Kongsberghallen. Først ut er gitaristen John Scofield, og fredag bringer den tidligere Weather Report-saksofonisten Wayne Shorter med seg et stjernelag bestående av Danilo Perez (piano), John Patitucci (bass) og Brian Blade (trommer). Den kritikerroste trompetisten Dave Douglas kommer med sin sekstett til Kongsberg kino, og samme sted spiller også trioen til pianisten Brad Mehldau, en av de mest nyskapende blant dagens yngre jazzmusikere.

Kongsberg Jazzfestival har de senere årene satset bevisst på moderne, improvisert jazz, og årets festival er ikke noe unntak. Pianolegenden Cecil Taylor spiller solo i Smeltehytta, og på festivalens avantgardescene, Byorkesterets Hus, kommer Andrew Cyrille, Oliver Lake, Reggie Workman Trio, samt Derek Bailey/Susie Ibarra Duo. Fjorårets nyskapning, Avanthagen, videreføres i år, og Bailey og Ibarra stiller opp her også, sammen med No Spaghetti Edition. I forlengelsen av dette vil videoartisten Kjell Bjørgeengen presentere en større installasjon som hver dag ledsages live av den japanske støyelektronikeren Otomo Yosihide.

Saksofonisten Petter Wettre mottok under fjorårets festival Klart Svar/Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, og kommer med en helt ny nordisk kvintett for å presentere nytt materiale. Andre norske artister på byens mange scener i løpet av festivaldagene er Come Shine, Jon Eberson/Morten Halle Quartet, den norske energikvartetten Shining, og den nye vokalsensasjonen Rebekka Bakken kommer med Wolfgang Muthspiel Band. Den tradisjonelle jam’en vil i år bli videreført i form av spesialprosjekter av Arve Henriksen og Per Oddvar Johansen.

Kveldskonsertene i Kongsberghallen lørdag har blitt en stor publikumssuksess. I år står de skånske kultrockerne Bob Hund på scenen i hallen, mens det engelske clubbandet Russian Percussion med Ninja-dj’er og bergenske Røyksopp skal holde folk på dansegulvet på Gyldenløve til langt på natt.
Hvert år siden 1982 har bluesartister gjestet Kongsberg Jazzfestival. Den eminente gitaristen Roy Rogers har gjort stor suksess på festivalen to ganger tidligere, og i år går han to kvelder i kompaniskap med den norske bluespianisten Reidar Larsen. De to siste kveldene står legendariske Otis Rush på scenen i Bergmannens Bluestelt.

Kirkekonserten er også en innarbeidet tradisjon, og Kongsberg kirkes Gloger-orgel er i vinter ferdigrestaurert. Dette markerer også jazzfestivalen under midnattskonserten natt til søndag med sopranen Anne Lise Berntsen og organisten Nils Henrik Asheim. Festivalen viderefører dessuten tradisjonen med Poesioase, og kan glede publikum med spesialsydd arrangement med forfatteren og musikeren Bertine Zetlitz.

Billetter til Kongsberg Jazzfestival 4. til 7. juli kan kjøpes på Posten fra i dag (1. mars) Mer informasjon får du på telefon 32 73 31 66 eller ved å klikke deg til www.kongsberg-jazzfestival.no.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev