Karin Krog på Herr Nilsen, NJF 50 år 2003

Ella-prisen til Karin Krog

Karin Krog mottok i går Oslo Jazzfestivals pris for 2008. Det var Knut Borge som sto for utdelingenav Ella-prisen under konserten med Diana Krall.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Ella-prisen deles ut av Oslo jazzfestival til en person som har tjent Oslo-jazzen og Oslo Jazzfestival. Prisen er en skulptur av Ella Fitzgerald skapt av kunstneren Mariann Hazeland.

Styret i Oslo Jazzfestival skriver følgende om prisvinneren i sin begrunnelse:

Årets pris går til en person som har stått sentralt i norsk jazzliv gjennom flere årtier. For Oslo jazzfestival står det sentralt å presentere musikk fra hele jazzhistorien, hele spektret av stilarter og bredden i uttrykk som finnes innen jazzen. Å finne en kandidat som dekker hele dette spekteret er umulig. Men årets vinner står nært dette idealet og har bidratt musikalsk med en stor bredde i uttykk og stilarter.

Artisten var den første norske jazzartisten med et tungt internasjonalt gjennombrudd. Etter gjennombruddet har hun stått på scenen på de fleste kontinenter og spilt med sentrale internasjonale artister fra mange deler av verden. Gjennom disse uttrykkene har det allikevel aldri vært tvil om hvem man har hørt.

Vi snakker om en artist med særpreg. Hun har også vist romslighet og gått inn i samarbeid med yngre norske musikere og på den måten bringer hun sin erfaring videre. Bredden og engasjementet i norsk jazzliv er 100 % i Oslo jazzfestivals ånd. Hun er på programmet for årets festival – som for mange av de tidligere festivalene. Nå er det neppe noen stor overraskelse at Oslo Jazzfestival deler ut årets Ella til Karin Krog.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev