Susanna and the Magical Orchestra

Oslo Jazzfestival 2008

Oslo Jazzfestival melder om ferdigbooket program, en drøy uke før oppstart. Susanna Wallumrød og Albatrosh er blant nye poster på programmet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Vokalist og komponist Susanna Wallumrød er en av norsk musikklivs mest særpregede utøvere, og i august kommer hun til Oslo Jazzfestival for første gang med soloprosjektet Susanna. Sammen med seg har hun gitarist Helge Sten og trommeslager Pål Hausken.

Wallumrød er kanskje best kjent for sitt samarbeid med Morten Qvenild i Susanna & the Magical Orchestra, som debuterte under Nattjazz i 2001. Sammen har de gitt ut to album, gjennomført flere turnéer og spilt på en rekke store festivaler i inn- og utland. I fjor startet hun sin solokarriere med utgivelsen av albumet ”Sonata Mix Dwarf Cosmos”, og det er altså som soloartist man kan høre henne, 15. august.

Jazzintro-musikere

Under Moldejazz ble Albatrosh kåret til Årets unge jazzmusikere av en enstemmig jury. 13. august spiller de support for britiske Empirical på Nasjonal jazzscene.

Albatrosh består av pianist Eyolf Dale og saksofonist André Roligheten. Roligheten og Dale studerer henholdsvis i Trondheim og Oslo, og er aktive i mange ulike konstellasjoner. Som duo spiller de improvisert musikk med basis i egne komposisjoner der spontanitet og energi trer frem som viktige elementer, og de er særlig opptatt av krysninger mellom jazz og nyere klassisk musikk.

Vinnerne av Jazzintro 2008 mottar en lanseringspakke fra Rikskonsertene og et arbeidsstipend på 100 000 kroner fra Gramo. Lanseringspakken inkluderer festivaljobber, Norgesturné, skolekonsertturné, utenlandskonserter og benyttelse av Rikskonsertenes digitale produksjons- og redigeringsstudio, og konserten under Oslo Jazzfestival utgjør den første i rekken.

Showcase for unge talenter og Young Star

Playn, Matto Molto, Aage og Floord, Sasquatch, Hoem/Simonsen duo, Jackrabbit, Off Topic, Johannesen/Furu/Sandbakken, Eyolf Dale Trio med Rokas Kocinskas og Post skal spille på årets Showcase for unge talenter. Konsertene finner sted på Blå utescene.

I årets Young Star på Egertorget deltar Ellen Marie & Hallvard, Groove Yard Orchestra, Instant Orchestra, unge utøvere fra Oslo Musikk- og kulturskole, Aksnes/Dale Kvartett og Whaj.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev