Oslo Jazzfestival, logo 2007

Young Star

Oslo Jazzfestivals mangeårige ungdomssatsning Ungdom & Jazz fortsetter også i 2008 med seminarer både før og under festivalen, men i år med nytt navn: Young Star Seminar.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Seminarene vil bli ledet av profesjonelle og erfarne jazzmusikere og pedagoger. Nytt av året er en tredje gruppe for de litt yngre. Denne gruppen er tilrettelagt både de som har erfaring og de som har lite eller ingen spesiell erfaring med jazz og improvisasjon. Undervisningen i denne gruppen vil i hovedsak være basert på å spille ved å lytte – altså helt uten noter.

Denne gruppen passer godt for utøvere fra 13 år og oppover. Deltakerne behøver ikke å noen spesiell erfaring med jazz og improvisasjon for å delta, men man bør ha spilt noen år og beherske alt det grunnleggende på sitt instrument. Viktigst av alt er uansett spilleglede og lysten på å lære noe nytt.

Som tidligere år vil det også gjennomføres seminarer med to sjangerbestemte grupper. Disse gruppene passer best for musikere som har litt mer erfaring med jazz og improvisasjon. Gruppene kan sees på som en naturlig videreutvikling fra den nye gruppen i år. Kurset passer for utøvere fra 15 år og oppover.

En gruppe vil fokusere på klassisk og tradisjonell jazz, mens den andre gruppen vil holde hovedfokus på den mer moderne jazzen. Instruktørene vil være noen av de aller fremste i landet innenfor de aktuelle sjangere.

Seminaret er åpent for alle instrumentgrupper og vokal.

Om undervisningen:
Kursene vil ha oppstart i begynnelsen av august med et helgeseminar, for så å fortsette med tre dagers seminar på dagtid under festivalen. Det hele avsluttes med konserter lørdag 16.august på en av festivalens utescener. Undervisningen vil foregå fra 11.00 – 16.00. All undervisning vil skje på Preprod (Blå) og på Oslo musikk og kulturskole i Tøyenbekken.

Seminardatoer:
Lørdag 2.august
Onsdag 13.august
Torsdag 14.august
Fredag 15.august

Kursavgift vil være kr. 250,- pr deltaker.

Påmelding må inneholde Navn, alder, instrument, hvor lenge du har spilt og hvor du har spilt (privat, korps, storband osv), adresse, telefon, kontaktperson samt ønsket kursgruppe. I tillegg ønsker vi gjerne at du oppgir navn og telefonnummer til din spillelærer eller annen person som kjenner deg som musiker.

Send tekst i e-post eller fyll ut søknadsskjema som kan lastes ned på www.oslojazz.no.

Søknad sendes til:
lars@oslojazz.no
Søknadsfrist: 1.mai
For informasjon eller spørsmål, ring: 22 42 91 20 (kontortid 10 – 15)

Det er Oslo Jazzfestival som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev