Oslo Jazzfestival, logo 2007

Ella-prisen for 2007

Bjørn Petersen fra Gemini Records mottar Oslo Jazzfestivals pris for 2007.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Prisen deles ut under festivalens åpningskonsert på Chat Noir mandag 13. august.

Ella-prisen deles ut av Oslo jazzfestival til en person som har tjent Oslo-jazzen og Oslo jazzfestival. Prisen er en skulptur av Ella Fitzgerald skapt av kunstneren Mariann Hazeland.

I en melding fra Oslo Jazzfestival heter det om årets prisvinner:

— Årets pris går til en person som har bidratt særdeles aktivt til dokumentasjon av jazz på plater og cd.

I en periode på 60 og 70- tallet var det begrenset vilje og evne til å feste norsk jazz på plater til tross for et blomstrende jazzliv. Tyske ECM var lenge nesten enerådende med sitt fokus på moderne norsk jazz.

På begynnelsen av 80-tallet skjedde det noe på denne fronten. Norske musikere, både etablerte og unge, ble tatt til studio. Sentralt i dette arbeidet sto en mann som tok et ansvar alene. Han etablerte et – og etter hvert to platemerker – der han sørget for innspilling av sentrale norske musikere. Ikke minst sørget han for at Bjarne Nerem, som ikke hadde spilt inn plater på mange år, fikk gitt ut en rekke flotte skiver. Katalogen ble utvidet.

Innspillingsaktiviteten økte merkbart i forbindelse med Oslo jazzfestival. Selskapet sørget for å kople norske musikere med amerikanske stjerner på besøk til festivalen og gjennom det ble det skapt en rik og spennende katalog som både er en pryd for norsk jazz og for Oslo jazzfestival.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev