FB event (1)

Dølajazz feirer 20 år

Fredag den 13. kl 18 i Banken (Festsalen) på Lillehammer, fremførets årets bestillingsverk av Ståle Storløkken. Han vil sammen med Thomas Strønen, trommer og Lars Danielson, bass fremføre det han selv kaller «improvisert kammermusikk». Festivalen kan videre by på et variert program med amerikanske Joshua Redman som det største trekkplasteret.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Litt om festivalkomponisten:

Ståle Storløkken er godt kjent for DølaJazz-publikum. Fra tidlig på 90-tallet har Dombås’ store sønn gjestet festivalen – bl.a. med Veslefrekk, kirkekonsert med Ellington Sacred, Gunnar Andres Berg og The Supernatural. Storløkken preger konsertene med sine helt spesielle elektroakustiske inn- og utfall, og er en av våre mest aktive og sentrale jazzmusikere for tida. Han er fast medlem i Terje Rypdals Skywards, og er kjent fra bl.a. Pocket Corner, Værnes/Danielson group og sitt eget Stoken Experience, men han har spilt med de fleste og beste jazzmusikerne i Norge.

Dølajazz sier på nettsidene sine at de er stolte og glade for at Storløkken takket ja til å være komponist for bestillingsverket i jubileumsåret.

Med seg har han den svenske superbassisten Lars danielson, lokalt kjent fra DølaJazz-suksessen med Cæcilie Nordby i fjor. Han er kjent for samarbeidet med Miles Davis-saksofonisten Dave Liebman (DølaJazz 1996), og er i dag aktivt med i den internasjonale jazzscene.

Thomas Strønen på trommer er med i bandet Food, og altså i krysningen Food market på DølaJazz – i tillegg til konserten med Tomasz Stanko.

Av andre artister under årets festival, kan nevnes:

* Karin Krogh, John Surman m/Vigleik Storås
* Arild Andersen, Stockhausen, Heral, Rypdal
* Magnolia Jazzband
* Geir Lysne Listening Ensemble
* Kornstad,Strøen, Wallumrød
* Trygve Seims orkester

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.