Hedvig Mollestad og Trondheim Jazzorkester framfører "Maternity Beat" på årets Soddjazz. Verket ble opprinnelig bestilt av Moldejazz og urfremført i forbindelse med Moldejazz' 60-årsjubileum i 2020. (Foto: Pressefoto)

Det blir jazz! Og sodd!

Festivalen Soddjazz på Inderøy starter i dag, med solide navn på plakaten, takknemlige publikummere og Inderøysodd i lange baner.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

– Det er nesten vanskelig å tro, men Soddjazz skjer, og jeg er så veldig glad for å få kuratere denne vidunderlige festivalen, skrev festivalsjef Sissel Vera Pettersen på Facebook kvelden før kvelden.

Soddjazz åpner denne torsdag ettermiddagen i Nils Aas Kunstverksted på Inderøy. Åpningskonserten er med gitarist Lars Ove Stene Fossheim og jazzelevene «Teddyørn, Shøt up!» fra Sund folkehøgskole, forteller programmet på Soddjazz’ hjemmesider.

De unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole er med på å skape et unikt miljø og å gi festivalen sitt særpreg, forteller Soddjazz. Det øvrige konsertprogrammet for årets festival kan ikke sies å bære preg av pandemi, med sterke lokale og nasjonale navn på plakaten: Spellemannprisvinnerne Hedvig Mollestad og Maria Kannegaard, den plateaktuelle, nordiske kvartetten Wako, Steinar Raknes, Solveig Slettahjell og Susanna og Christian Wallumrød – med hver sin konsert.

– Jeg gleder meg sånn til å se og høre alle disse magikerne gjøre det de skal gjøre, dele levende, pustende musikk med publikum i salen, og få oss til å føle at vi er del av en flokk igjen, en flokk som deler øyeblikkenes opplevelser og blir rørt – sammen, fortsetter Pettersen om festivalen, som arrangeres på 27. året og varer til og med søndag 2. mai.

Sissel Vera Pettersen – festivalsjef, saksofonist, sanger og komponist. (Foto: Juliane Schütz)

Pettersen ble intervjuet i forrige ukes Now’s The Time-spalte (Jazznytt), og kunne fortelle om en festival der natur og kultur møtes, der musikk, folk og sodd går hånd i hånd:
— Soddjazz er en meget intim festival, der man, under normale omstendigheter, kommer tett på hverandre, både som musikere og publikum. Vi har noen særegne og fine konsertlokaler, som Rødbrygga, Nils Aas Kunstverksted og Kulturhuset og ikke minst nydelig natur, med fjorden og Straumen som bukter seg i vårsola. Det er nyutsprunget løv på trærne, våronn på åkrene og, selvfølgelig, Inderøysodd i lange baner. I år utvider vi også med food trucks og kortreist gårdsmat fra lokale produsenter.

 

 

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev