Kirsten Bråten Berg (foto: Dannevig Foto, Arendal) - small

Verden i Norden er i gang

Tirsdag 31. oktober åpnet Verden i Norden-festivalen med forestillingen «Stemmenes skygge» i Kulturkirken Jakob. Her medvirket bl.a. svenske Lena Willemark, danske Marilyn Mazur og norske Kirsten Bråten Berg. Den sistnevnte er også Månadens Artist hos Norsk Folkemusikkatalog.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Stemmenes skygge» ble urfremført under Molde Jazzfestival i sommer, og er en forstilling som bygger på nordiske middelalderballader, der Kirsten Bråten Berg, Lena Willemark og Marilyn Mazur kombinerer sin bakgrunn fra tradisjonsmusikk, verdensmusikk og jazz. Sammen med to av de fremste ballettdanserne i Skandinavia, Ingrid Lorentzen frå Nasjonalballetten og svenske Johan King Silverhult, maner denne forestillingen frem musikalske tidsbilder og stemningsfulle folkelivsskildringar frå middelalderen.

Kirsten Bråten Berg er for øvrig også Månadens Artist hos Norsk Folkemusikk- og Danselag. På nettsidene deres kan du nå finne en kort biografi om henne, samt peker til en mer utførlig omtale hos Riksföreningen för Folkmusik och Dans i Sverige. Du finner også et lydeksempel på Bråten Bergs kvedekunst, i form av mp3-filen «Lill Lisa». Kirsten Bråten Berg er bosatt i Setesdal, og har vunnet Spelemansprisen flere ganger. Blant hennes CD-innspillinger kan vi nevne «Min kvedarlund» (1988), «Juletid» (1991), «Sagn» (1992), «Arv» (1993), «Pilgrimen» (1996), «Frå Senegal til Setesdal» (1997) og «Runarstreng». Kirsten Bråten Berg har høstet mye anerkjennelse for sin innsats for norsk tradisjonsmusikk, samtidig som hun også har innledet spennende og fruktbare samarbeid med både rock-, jazz- og verdensmusikanter.

Tidligere Månadens Artistar hos Norsk Folkemusikkatalog, som er et samarbeid mellom Landslaget for Spelemenn og Norsk Folkemusikk – og Danselag, har vært bl.a. Honndalstausene (oktober) og Øyonn Groven Myhren (september). Du finner en full oversikt over artistene her. Mer om Verden i Norden finner du på disse sidene i regi av Rikskonsertene.

Den ene av kveldens Verden i Norden-konserter er med Rokia Trarore fra Mali, som for anledningen byr på Krøyt-vokalist Kristin Asbjørnsen som gjest. Denne konserten foregår i Kulturkirken Jakob i Oslo, og begynner klokken tyve. To timer senere åpner Cosmopolite dørene for en raï-konsert med den nesten 80 år gamle Cheikha Rimitti, som regnes som Algeries svar på blueslegenden Bessie Smith.

Verden i Norden arrangeres i høst for sjuende år på rad av Flerkulturelt Musikksenter i Rikskonsertene.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev