Telemarkfestivalen

Tilfreds Telemarkfestival

«Høy kunstnerisk kvalitet og godt publikumsbesøk», sier Telemarksfestivalen selv, etter at årets tilstelning ble avsluttet på søndag. Nærmere fireogethalvt tusen publikummere har besøkt festivalen, og flere av konsertene i Bø ble utsolgt.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Telemarkfestivalen 2001 ble avsluttet søndag i stemningsfulle omgivelser på Kvennøya ved Bø Museum. Utearrangementet ble gjennomført i strålende vær, hvor et rekordstort publikum koste seg med både barnesirkus og den prestisjetunge Borgjakonserten med Lars Underdal. Den nyopprettede Eckbo Legaters folkemusikkpris for unge utøvere ble for første gang delt ut. Den unge spelemannen Ottar Kaasa (17) fra Vinje mottok prisen som er på kr. 15.000,-.

Årets festival har vært preget av høy kunstnerisk kvalitet. Med flere urframføringer og bestillingsverk har Telemarkfestivalen befestet sin posisjon som en aktuell arena for fornying av folkemusikken. Bestillingsverket ”Aslaug Vaa” av Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga pekte seg ut som et av festivalens høydepunkt.

I overkant av 4400 publikummere besøkte arrangementene på Telemarkfestivalen i Bø denne helga – dette er en økning sammenlignet med fjorårets festival. Med i underkant av 3000 solgte billetter regner ledelsen med å nå budsjettmålet for billettsalget, og at regnskapet kommer ut i balanse.

Flere av festivalens konserter ble utsolgt – som for eksempel konserten med Nils Øklands Stumfilmorkester, ”Aslaug Vaa” – konserten og klubbkonserten med Fake It Or Leave It. Til sammen har 150 artister deltatt på 25 konsertarrangement. I tillegg har kursene hatt 160 deltakere. Spesielt har det vært mange barn og ungdom som har deltatt på kurs i år – noe som er svært gledelig.

Telemarkfestivalen har i år vist seg å være en spesielt populær arena for barn og familier – barnekonsertene ble arrangeret for fulle hus. Nytt av året var en utescene ved Gullbring kulturanlegg – Gullbring Amfi. Her ble det lørdag holdt en fem timer lang utekonsert med mange forskjelllige innslag og et publikumsbesøk på rundt 500. Festivalen lyktes på denne måte å skape en uformell og hyggelig festivalstemning i og rundt kulturhuset i Bø.

I overkant av 150 frivillige medarbeidere har vært i sving i løpet av festivalhelga. De frivillige nedlegger et uvurderlig arbeid for festivalen og stemningen blant de frivillige mannskapene har i år vært svært positiv. Festivalledelsen har også fått mange tilbakemeldinger på at årets festival peker seg ut som en av de beste i festivalens historie.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.