Hallvard T. Bjørgum

Norsk folkemusikk til Vancouver

Hallvard T. Bjørgum er invitert til Nord-Amerikas største bransjetreff for folkemusikk. North American Folk Music and Dance Alliance arrangerer sin årlige konferanse denne uke i Vancouver, Canada. Musikeren reiser med støtte fra Norsk Folkemusikkformidling, og den norske deltagelsen er et direkte resultat av de økte bevilgninger som Norsk kulturråd ga til Norsk Folkemusikk- og Danselag i begynnelsen av februar.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konferansen til North American Folk Music and Dance Alliance består bl.a. av konserter/showcases, seminarer og utstillinger, og regnes som et svært viktig møtested for utøvere, mediefolk, plateselskap og arrangører som jobber innen tradisjonsmusikk.

På invitasjon fra Eric Andersen deltok Hallvard T. Bjørgum også under tre konserter med Andersen på fjorårets arrangement, og gjorde da slikt inntrykk på arrangørene at han nå er invitert over som artist i det offisielle showcase-programmet. Nå kan han reise med støtte fra Norsk Folkemusikkformidling, som er Norsk Folkemusikk- og Danselags arrangør- og formidlingsorganisasjon. Dette har kommet i stand etter at NFD for knapt en halvannen uke siden siden mottok meldingen fra Norsk kulturråd om øket statlig tilskudd til markedsføring av norsk folkemusikk i utlandet.

— Vi hadde stort behov for mer penger, forteller Jan Lothe Eriksen ved sekretariatet for Norsk Folkemusikk- og Danselag. – Det er viktig for oss å være i stand til å fremvise våre utøvere i utlandet, og gi smakebiter på den rike musikken vi har å by på. Med den økte bevilgningen har vi mulighet til å henge oss på våre danske og svenske kolleger i Nordisk Folkmusikkommitté.

Lothe Eriksen mener at nettopp det nordiske samarbeidet er viktig for å nå ut.

— Vår beslutning om å delta på messen til North American Folk Music and Dance Alliance kom jo brått på, men vi fikk lov til å være med på standen til våre danske venner i Folkemusikens Fælles Sekretariat. Jeg tror utledninger gjerne ser på Norden som ett område, der man ikke skiller spesielt mellom om musikken stammer fra Telemark eller Dalarna. Når svenske musikere får vist seg frem i USA, øker det sjansene for at våre norske utøvere får oppleve det samme. Det hersker en fin samarbeidsånd mellom alle de nordiske landene.

Et resultat av denne nordiske solidariteten er nettsidene Folknorth.org, en stor nordisk informasjonsbase som er utviklet av Nordisk Folkemusikk Komite, der både Norsk Folkemusikk- og Danselag og Landslaget for Spelemenn er medlemmer.

— I tiden fremover vil vi være i stand til å være til stede på flere internasjonale arrangementer, samtidig som vi vil jobbe for å informere mer om norske utøvere og forhold via forskjellige nett-baser. Tradisjonsmusikkkmiljøene i Norden er kommet langt i forhold til tilstedeværelse på nettet, og har selvsagt en fordel i forhold til kampen om oppmerksomhet gjennom dette.

Noe av oppgaven til Norsk Folkemusikkformidling og Norsk Folkemusikkatalog under Vancouver-messen vil være å promovere Hallvard T. Bjørgum og de øvrige artistene i de øvrige utøverne i folkemusikkatalogen. Arrangementet tar til 15. februar, og varer frem til den 18. Interesserte finner nærmere opplysninger ved å gå til disse sidene.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev