Bygda danser

Bygda danser til havs

”Lea de – Bygda dansar i Oppland” og Anne Aamodt A/S har inngått er avtale om samarbeid på Folkemusikkseilasen på Hurtigruten 23. til 29. april 2008 med M/S Nordkapp.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Dette prosjektet innebærer blant annet at ”Lea de” stiller med en utvidet prosjektledelse og åtte ungdommer fra prosjektet på denne folkemusikalske ferden fra Bergen til Kirkenes.

I tillegg kan man oppleve instrumentverksted, konserter med toppartister og lokale amatører, ”folkemusikkpøbb”, dansekurs og foredrag om folkemusikk og folkedans i Norge. Artister vil bli annonsert etter hvert.

Folkemusikkseilasen fra Bergen til Kirkenes 23. – 29. april 2008 er en av fire tematurer med Hurtigruten som Anne Aamodt A/S arrangerer, melder Sigurd Johan Heide som er prosjektleder for Lea de.

Høy aktivitet

I tillegg til ungdommene fra Lea de, vil spellemenn og dansere underholde og spille på folkemusikkpøbben hver dag. Under reisen vil nye dansere og musikere, både lokale og profesjonelle bidra til variasjon i programmet.

Om bord vil det være instrumentverksted der man kan se hardingfeler, vanlige feler og andre tradisjonelle instrumenter bli til. Det vil også bli utstilling av ulike instrumenter fra blåseinstrumenter til strykeinstrumenter.

Det vil bli foredrag om både dans og musikk hver dag. Temaene vil variere fra dag til dag, og vil bli krydret med arkivmateriale på film og lyd fra ulike regioner fra det store arkivet til Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Det blir også muligheter for danseundervisning hver dag innen ulike folkedanser. Stian Roland og Sigurd Heide vil stå for undervisningen, og de er begge solide pedagoger og utøvere. Ungdommene fra Lea de vil fungere som dansedukker på kursene slik at man også får danse med noen som er trygg i dansen. I tillegg blir det gode muligheter for dans på folkemusikkpøbbene som arrangeres om bord, og hele programmet for Folkemusikkseilasen er tilpasset Hurtigrutens utfluktsprogram, melder prosjektleder Heide.

Kultur, næring og reiseliv

— Dette går inn i et av målene til Bygda dansar, som er koblingen mellom kulturvern, reiseliv og kulturnæring, og å utdanne talentfulle, unge folkedansere fra de ulike regionene i Oppland som kan brukes til frilansoppdrag. Her får noen av ungdommene i Lea de, sjansen til å bruke sine talent over nesten hele kysten av Norge, sier Sigurd Heide.

Bakgrunnen for Bygda dansar var at Rådet for folkemusikk og folkedans ønsket å finne en god løsning på profesjonell presentasjon av norsk tradisjonsdans. Gjennom en periode på tre år, som varer fra høsten 2007 til våren 2010, vil en stor gruppe ungdommer i Oppland få undervisning i dans med lokal tradisjonsdans som grunnlag og kjerne. Undervisninga går på fritid, men skal ha en tyngde og en kvalitet som fører ungdommene opp mot et profesjonelt nivå innefor sin sjanger og utvikler gruppa til et ensemble.

Målet er at folkedansensemblet i Oppland utvikler en elevpresentasjon sommeren 2009 og en scenepresentasjon som et sluttprodukt i arbeidet sitt.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev