Rikke Normann (Foto: Bjørn Avlesen)

Strømming inkluderes i VG-lista

– Riktig tidspunkt å gjøre det på, mener Sveinung Rindal i WiMP.

Kalender

VG-lista har fått kritikk for å være avleggs fordi den ikke speiler det reelle musikkonsumet i den digitale tidsalderen.

Les også: [link id=66476 title=»– VG-lista er helt avleggs«]

Mer helhet
Første kvartal i år viser at verdien av strømming har gått forbi verdien av nedlastning. IFPI, organisasjonen som utarbeider VG-lista, har lenge inkludert salg i form av nedlastning. Fra i dag telles også tall fra store strømmeaktører som Spotify og WiMP på VGs singelliste, VG-lista Topp 20.

— Vi er veldig glad for det. Det vil gi et mer helhetlig bilde av det som konsumeres i Norge, sier IFPI-direktør Marte Thorsby til Ballade.

Høyere musikkbruk
Sveinung Rindal i WiMP sier det er veldig viktig for dem å være på VG-lista.

— Utviklingen viser strømming fører til større musikkforbruk og høyere utbetalinger til plateselskapene. Strømming ser ut til å bli den dominerende måten å konsumere musikk, og da er det naturlig at man også får det inn på hitlistene. VG-lista bør vise det som rører seg uansett format.

— Hva slags verdi har dette for WiMP?

— Jeg håper at dette har egenverdi. Det er tidlig å konkludere nå, men vi synes, og på sikt tror jeg at WiMP fint skal kunne bidra til å påvirke lista. Det har en stor verdi at IFPI tar det grepet akkurat nå. I løpet av to år har måten man konsumerer musikk på utviklet seg ekstremt. Det er mange som har ønsket at dette skjedde tidligere, men det er riktig tidspunkt å gjøre det på nå.

Les også: [link id=66668 title=»År 1 for digitalmusikken«]

Öjje Holt, Spotifys nordiske sjef, sier til VG at dette er et viktig steg for Spotify.

— En stor del av norsk musikklytting skjer gjennom Spotify og våre én million brukere. Med denne forandringen blir topplisten enda mer demokratisk, sier Holt.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this