Rikke Normann (Foto: Bjørn Avlesen)

Strømming inkluderes i VG-lista

– Riktig tidspunkt å gjøre det på, mener Sveinung Rindal i WiMP.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

VG-lista har fått kritikk for å være avleggs fordi den ikke speiler det reelle musikkonsumet i den digitale tidsalderen.

Les også: [link id=66476 title=»– VG-lista er helt avleggs«]

Mer helhet
Første kvartal i år viser at verdien av strømming har gått forbi verdien av nedlastning. IFPI, organisasjonen som utarbeider VG-lista, har lenge inkludert salg i form av nedlastning. Fra i dag telles også tall fra store strømmeaktører som Spotify og WiMP på VGs singelliste, VG-lista Topp 20.

— Vi er veldig glad for det. Det vil gi et mer helhetlig bilde av det som konsumeres i Norge, sier IFPI-direktør Marte Thorsby til Ballade.

Høyere musikkbruk
Sveinung Rindal i WiMP sier det er veldig viktig for dem å være på VG-lista.

— Utviklingen viser strømming fører til større musikkforbruk og høyere utbetalinger til plateselskapene. Strømming ser ut til å bli den dominerende måten å konsumere musikk, og da er det naturlig at man også får det inn på hitlistene. VG-lista bør vise det som rører seg uansett format.

— Hva slags verdi har dette for WiMP?

— Jeg håper at dette har egenverdi. Det er tidlig å konkludere nå, men vi synes, og på sikt tror jeg at WiMP fint skal kunne bidra til å påvirke lista. Det har en stor verdi at IFPI tar det grepet akkurat nå. I løpet av to år har måten man konsumerer musikk på utviklet seg ekstremt. Det er mange som har ønsket at dette skjedde tidligere, men det er riktig tidspunkt å gjøre det på nå.

Les også: [link id=66668 title=»År 1 for digitalmusikken«]

Öjje Holt, Spotifys nordiske sjef, sier til VG at dette er et viktig steg for Spotify.

— En stor del av norsk musikklytting skjer gjennom Spotify og våre én million brukere. Med denne forandringen blir topplisten enda mer demokratisk, sier Holt.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev