© Hovefestivalen

Større navn til Kulturhusene?

Toffen Gunnufsen ønsker å fylle landets kulturhus med større, internasjonale artister. – Viser at kulturhusene har overtatt for klubbene, sier leder i Norsk Kulturhus Nettverk.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

— Hvis du ser en konsertliste for kulturhusene, vil de aller fleste være kjente og kjære norske artister. Jeg mener definitivt det er et marked for internasjonale artister som normalt sett ikke kommer til disse stedene, sier tidligere Quart-booker Toffen Gunnufsen til Dagbladet.

— Vi vil ikke fortrenge andre arrangører, men supplere. Når artistene først er i landet, kan vi legge på tre jobber og ta dem med til for eksempel Larvik, Kristiansand og Mandal.

Gunnufsen påpeker at det begynner å bli mange kulturhus rundt om i landet, og at de forskjellige husene har veldig god kompetanse på produksjon.

— Dessuten er de forutsigbare på betaling – også er de veldig fine, og enormt bra teknisk. Det er high end deluxe, sier Gunnufsen.

Leder Line Endresen i Norsk Rockforbund tror ideen kan være bærekraftig.

— Klubb-Norge sliter økonomisk, og sliter med å trekke publikum. Så det kan nok hende man må tenke større, og med tydeligere konsepter, sier Endresen til Dagbladet.

— Tar over for klubbene
Thor Olav Fjellhøi er leder for Norsk Kulturhus Nettverk. Han sier til Ballade at han synes det er et spennende forslag.

— Gunnufsen refererer vel mest til de nye, større kulturhusene, som har salkapasitet og omland til slike artister. Så lenge disse arrangementene legges til et kulturhus og et marked som makter å ta i mot dem, ser jeg det som positivt.

— Vil slike arrangement kunne tømme markedet for andre konserter på kulturhusene?

— Hvis man er bevisst probelmstillingen, vil man kunne håndtere dette. Det er et større problem for kulturhusene å få ting til å gå rundt, enn at de tømmer markedet. Men det er klart, en skal være våken. Det generelle spørsmålet er jo «hva kan man bruke kulturhusene til?». Dette forslaget viser at kulturhusene til en viss grad har overtatt klubbenes rolle. Det synes vi er en fin utvikling, med tanke på at det er lagt mye investeringer ned i disse byggene, og at kompetansen har økt, slik Gunnufsen selv også refererer til.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev