Regjeringen inviterer til rundebordskonferanse om kreativ næring og kultureksport

Konferansen vil finne sted under Øyafestivalen fredag.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Kulturministeren, politisk ledelse i Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet har invitert Norwegian Arts Abroad til rundebordskonferanse om kreativ næring og kultureksport under Øyafestivalen.
– Vi trenger å diskutere hvordan vi kan få enda flere norske kulturprodukter og talenter ut i verden – samtidig som vi sørger for inntektsstrømmer tilbake til de norske bransjene som igjen kan investeres i ny kunst og nye talenter. Tidligere i år har jeg vært i Bergen og Trondheim for å møte musikkmiljøet, og nå skal vi møte flere aktører i den kreative næringen. Jeg er spent på å få flere innspill til hvordan regjeringen kan bidra til å løfte næringen fremover, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.
Utenriksminister Børge Brende peker i samme melding på at satsingen på å invitere internasjonale gjester til norske festivaler gir god uttelling.
– Det er nå viktig å samle aktørene i bransjene for å diskutere hvordan vi kan benytte oss av og bygge videre på den oppmerksomheten norsk kultur får internasjonalt, sier Brende.
I Norwegain Art Board sitter representanter for Stiftelsen Danse- og Teatersentrum, NORLA, Office of Contemporary Arts, Norsk Filminstitutt, Norwegian Crafts, Music Norway og DOGA. I tillegg vil de sju organisasjonene invitere med en sentral, privat aktør som jobber med eksport innen den respektive bransjen.
Daglig leder for Øyafestivalen, Tord Krogtoft, vil også delta sammen med representanter fra Kulturdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge.
Møtet vil finne sted i Munchmuseet fredag denne uken.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev