FB event (1)

Quart Festivalen forsvarer Bjørge

Quart Festivalens frittalende pressekoordinator, Pål Hetland, rykket i TV2 fredag ut med et sterkt forsvar for Svein Bjørges kritikk av Sæmund Fiskvik her i Ballade. Særlig reagerer Hetland på at Per Eirik Johansen i EMI Recorded Music og Petter Singsaas i Universal omtalte Bjørge som «feig og illojal» i Dagbladets oppslag om saken. – Det er direkte pinlig å høre disse gutta uttale seg på denne måten, sier Hetland. – Selv opptrer de som nikkedokker av Fiskvik, og er illojale overfor resten av musikk-Norge. Han går også langt i å antyde at disse to kan ha egeninteressser av å forsvare Fiskviks regime.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Jeg og resten av Quartfestivalen støtter Bjørges utspill 100 prosent, uttalte Hetland til Absolutt Underholdning fredag, rett før den omstridte sendingen fra Spellemannsprisen 2002 tok til på NRK. Hetland la seg i dette direkteintervjuet på en meget konfronterende linje, og la ikke fingrene i mellom i sitt syn på verken Fiskvik, Johansen eller Singsaas.

— Fiskviks virkemidler er helt uakseptable og meget konfliktskapende. Likevel synes jeg det mest sjokkerende i det oppslaget i dagens avis med Bjørges utspill, er støtten Fiskvik får fra Petter Singsaas i Universal og Per Eirik Johannesen i Virgin, som synes at Bjørge er «frekk, feig og illojal». Jeg og resten av Quart synes det er direkte pinlig å høre disse gutta uttale seg på den måten, det er ikke noe tvil om at de selv opptrer som noen nikkedokker av Fiskvik og er illojale overfor resten av musikk-Norge. De burde beklage Fiskviks tidligere, paranoide utspill på et mye klarere nivå, og jeg synes de virkelig opptrer som noen puddinger her. Det er også litt påtagelig at disse to samtidig representerer de fleste norske artister som har ligget på første plass på VG-lista, en VG-liste som også Fiskvik kontrollerer.

Connie Barr fra Absolutt Underholdning spurte deretter om hvordan en enkelt mann – dvs. Fiskvik – «kan være så ødeleggende som mange påstår for en hel bransje».

— Fiskvik er jo en mann som representerer musikk-Norge overfor politikene i de fleste sammenhenger, og er på en måte en lobbyist på vegne av vår bransje. Det at da han ikke på noen som helst måte kan kommunisere, at han ikke tåler kritikk, og bedriver mafioso- metoder for å få bukt på sine kritikere, gjør at han absolutt ikke har noe i denne bransjen å gjøre.

Hetland fortalte videre et eksempel fra da han jobbet med Hit Awards i fjor høst, og kontaktet Fiskvik i egenskal av stillingen som IFPI-direktør.

— Vi spurte om vi kunne låne de offisielle salgstallene som et parameter i utmålingen av Hit Awards-prisen. Da fikk vi et blankt avslag og beskjed om å ligge unna, og han avsluttet mailen vi fikk med : «… for vi liker ikke å komme med trusler». Hvis fyren vet han ikke liker å komme med trusler, så må det jo bety at han har gjort det før.

Harde ord, altså. Vi får se om helgens store bransjetreff i Kristiansand kan bidra til at en mer sunn dialog blir iverksatt mellom musikkmiljøer som i dag åpenbart ikke har særlig lett for å snakke sammen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.