White Lord Jesus - Arvid Skancke-Knutsen og Thomas Robsahm

Ny leserrekord for MIC og Ballade

Ballade og MIC.no har nå fått inn nytt statistisk materiale for september, og nærmer seg 300 000 unike brukere i måneden i full fart. Ballade har alene notert seg for over 3 millioner treff i løpet av en måned. – Dette er selvsagt svært gledelige tall, sier Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen, som også roser de nye pennene som er kommet til denne høsten.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Knut Steen

Denne høsten har vært travel for Ballade-redaksjonen og Musikkinformasjonssenteret. Alt i midten av august var Ballade og MIC på plass i de nye lokalene i nasjonalbiblioteket på Solli plass, der også Norsk Jazzarkiv, Norsk Visearkiv og Nasjonabibliotekets musikksamling er en del av tilbudet som møter de besøkende.

Samtidig la Ballade også en ny skribent-kabal, etter at Hild Borchgrevink denne sommeren forsvant til studier i utlandet. Ny fast ansatt ble Øyvind Holen, som bl.a. har fartstid fra Dagsavisen, Aftenposten, Morgenbladet og Ny Tid. Holen er nå ansatt hos Ballade to dager i uken, og dekker et vidt spekter av aktualitetssaker fra musikk- og kulturfeltet.

— Jeg er veldig glad for at vi har fått med oss Øyvind, som jeg ser på en av landets aller dyktigste musikkskribenter, sier Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen. – Han har også en fin evne til å sette musikken inn i et bredere perspektiv, noe som denne høsten bl.a. har gitt oss en stor artikkelserie om musikere som forfattere.

Men Øyvind Holen er langt fra det eneste nye navnet i Ballade om dagen. Magnus Andersson, som er musikkviter og skribent med erfaring fra bl.a. Klassekampen og Morgenbladet, er gått inn som en av støttespillerne på kunstmusikk-siden, sammen med Musikkinformasjonssenterets egen Hilde Holbæk-Hansssen.

— Vi publiserte rundt 60 artikler i kunstmusikk-genren i perioden 12. august til 28. september, og har den siste tiden som vanlig også hatt en rekke artikler og intervjuer rundt Ultima-festivalen. Stoffområder som kunstmusikk, folkemusikk og kor/korps er viktige for oss, nettopp fordi det ikke alltid har så lett for å nå ut gjennom øvrige medier. Jeg tror mye av årsaken til vår popularitet paradoksalt nok er at vi våger å satse på det ”upopulære”. Hos oss får folk en annen innfallsvinkel til musikk-og kulturlivet enn det som ofte går igjen hos de store mediene.

Men også populærmusikk-dekningen er styrket denne høsten, i form av faste bidrag fra tvilling-redaktørene i Groove.no: Bjørn Hammershaug og Carl Kristian Johansen.

— Kanskje vi burde kalle dette ”populærmusikk” i store gåseøyne. Både Hammerhaug og Johansen har en forkjærlighet for det litt mer eksperimentelle og søkende, og har en ekstremt god kontakt med det som rører seg for tiden. Jeg mener at de har tilført dette stoffområdet svært mye, sier Skancke-Knutsen.

Samtidig fortsetter samarbeidet med Groove.no også på det mer formelle planet, der Ballade bringer videre samtlige av nettstedets norske plateanmeldelser. Også samarbeidet med Kvinten og Norsk Folkemusikk- og Danselag står ved lag, noe som bl.a. førte til at Ballade kunne gi sine lesere en grundig presentasjon av den nye folkemusikk-festivalen Árinn.

Men tilbake til ferske lesertallene, som innebærer en tredobling bare siden september for et år siden.

— I dag er Ballade ganske sikkert Nordens største nettsted for kultur og musikk. Det er kanskje aller mest oppsiktsvekkende i forhold til at vi aldri har brukt en krone på reklame, og heller ikke blir støttet opp av noen papirutgave. Vi har mange og trofaste lesere, som hver eneste dag velger å legge en tur innom oss. Det er klart det varmer.

Det er ikke bare lesere som sitter ved PCer i Norge, heller. Den nye statistikken viser at Ballade får også godt med besøk fra land som Sverige og Danmark, samt bl.a. England, Tyskland, Nederland, Japan og USA.

— Noe av dette er sikkert norske utenlandsstudenter, som gjennom oss får en mulighet til å følge med på hva som skjer på musikkfronten her hjemme.

Ballade-redaktøren vil ellers ikke si så mye om hva som ligger i den nære fremtiden, men varsler at det kan skje ”nokså radikale endringer”.

— Det er naturlig at vi nå prøver å trekke pusten litt, etter fem år med stadig økende suksess. Vi vil gjerne gjennomføre en større leserundersøkelse, og også se nærmere på om vi kan utvide nedslagsfeltet vårt ytterligere.

På mandag vil det være klart hvem som blir ny kulturminister i Norge, samtidig som Musikkinformasjonssenteret nå er ført over til posten ”Musikkformål” hos Kulturdepartementet. I forslaget til statsbudsjett, som ble lagt frem i formiddag, heter det seg at tilskudd til Musikkinformasjonssenteret, Norsk Jazzarkiv og Norsk Visearkiv er noe styrket i 2006, samtidig som Departementet også skriver at institusjonene ”på sikt må settes i stand til ytterligere å styrke sin utadrettede formidling”.

— Dette er jo gledelige signaler. Jeg har ellers ingen favoritter for kulturministerposten, men håper bare at det blir en person som vil kjempe aktivt for at kultur skal være selve hovedsaken – ikke bare noe man pynter seg med etter at de ”viktige” og ”tunge” sakene er klubbet gjennom. Ellers kunne det vært interessant å se om det er mulig å diskutere pressestøtte til også rent elektroniske publikasjoner.

Flere av Ballades skribenter har forresten også flere jern i ilden om dagen. Øyvind Holen, som tidligere også har publisert boken ”Hiphop-hoder: Fra Beat Street til bygde-rap”, høster for tiden gode anmeldelser for sin nye bok ”Groruddalen – en reiseskildring” på Cappelen Forlag. I november skal Arvid Skancke-Knutsen utgi en CD med bandet White Lord Jesus, en duo han har sammen med filmregissør Thomas Robsahm.

Ballade kommer til uken nærmere tilbake til Statsbudsjettet for 2006, og vil da også trykke en rekke kommentarer til dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev