Bjarne Dæhlie, generalsekretær i Norsk musikkråd (Foto: Privat)

Ny generalsekretær i Norsk musikkråd

Tidligere LNU-leder Bjarne Dæhli tiltrer stillingen ved nyttår.

Kalender

Rockeklubben i Porsgrunn 30+2 år 20. august!

20/08/2022 Kl. 17:00

Vestfold og Telemark

VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner»

23/08/2022 Kl. 18:45-21:00

Oslo

VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner»

24/08/2022 Kl. 19:30-21:00

Oslo

Bjarne Dæhli er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Musikkråd. Han overtar etter Magnar Bergo, og vil begynne arbeidet i ved nyttår.
Dæhli kommer fra stillingen som seniorrådgiver i konsulentselskapet Burson-Marsteller. Her har han jobbet tverrfaglig med interessepolitikk, myndighetskontakt og budskapsutvikling.Han har tidligere sittet fire år som leder for LNU – Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner:
Hva Dæhli vil arbeide for og med er ifølge meldingen allerede klart.
– Etterslepet på kulturbygg må fjernes og bygging og tilrettelegging av musikklokaler må prioriteres langt høyere enn i dag. Forslaget til årets statsbudsjett er en finger i øyet på alle som ønsker at det frivillige kulturlivet skal få gode lokaler til musikk -og kulturaktivitet. Det skyldes ikke nødvendigvis vond vilje, men at vi ikke har nådd frem med hvilke verdier som kulturbyggene skaper og står for, sier han i meldingen.
Om Norsk musikkråd
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon for 32 landsomfattende organisasjoner i norsk musikkliv. Medlemsorganisasjonene, som spenner fra Norsk Jazzforum via Korpsnett Norge, til Norske trekkspilleres landsforbund og Norske konsertarrangører, har rundt 140 000 medlemmer. Dette gjør dem til Norges største kulturorganisasjon. Musikkrådet har i tillegg 18 fylkeskontorer og over 100 lokale musikkråd.
Norsk musikkråd arbeider for bedre rammevilkår for musikkorganisasjoner og arrangører i alle sjangre, spesielt i frivillig sektor. Norsk musikkråd forvalter støtteordningene Frifond musikk og Komp, i tillegg til å initiere og koordinere interessepolitisk arbeid. Bjarne Dæhli etterfølger tidligere stortingspolitiker Magnar Bergo som generalse

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Produksjonsteknisk leder

Norges musikkhøgskole (NMH)

Produksjon og plansjef

Carte Blanche

Kulturskolelærer, fiolin

Drammen kulturskole

Kulturskolelærer, klarinett

Drammen kulturskole

Organist

Kvinesdal kirkelige fellesråd

Akkompagnatør ved Unge Talenter

Barratt Due musikkinstitutt

Direktør

Teater Ibsen

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig

Stiftelsen Oslo Jazzfestival

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev