NOPA og Spellemann lanserer kampanjen #hørnorsk

Skal løfte frem norsk musikk på radio og konsertscener i uka før Spellmannsprisutdelingen.

Kalender

I uke 8 (19. – 25. februar) går kampanjen #hørnorsk av stabelen.

Gjennom hele uka skal norsk musikk løftes frem. Etablerte norske låtskrivere og artister vil anbefale norske kolleger, låter, album eller spillelister i sine egne kanaler. Uka avsluttes med Spellemannprisen i Oslo Konserthus.

– Målet med kampanjen er å gjøre norsk musikk, på alle språk og i alle sjangre, mer synlig for publikum. Samtidig skal det være en inspirasjon for komponister, tekstforfattere, musikere og norsk musikkbransje, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA i en pressemelding.

Både musikkorganisasjoner, plateselskap, pr-byråer, management, bookingbyråer og andre selskap er med på å fremme norsk musikk i uke 8. I tillegg skal NRK ha sin egen norskdag der det spilles kun norsk musikk i radio.

Podkastserie
Flere bransjerettede aktiviteter er planlagt, og blant annet slippes det en podkastserie hvor vi møter bransjeaktører, låtskrivere og artister i samtale om temaer som låtskriving, karrierevalg og markedsføring.

-Vi begynner vel alle å ta innover oss hvor bra norsk musikk gjør det, både hjemme og ute. Og med suksess kommer ny suksess, det koker også i underskogen av nye artister med stort potensiale. Vi gleder oss til å løfte frem det store spekteret av norske talenter i #hørnorsk-uka i form av norske artister, musikere og låtskrivere sier styreleder i Spellemann, Marte Thorsby i meldingen.

Dette skjer:
– NRK skal ha en full norskfokusert dag der det spilles kun norsk musikk i radio.
– Alle nominerte til Spellemannprisen 2017 vil få omtale i NRKs kanaler.
– Det slippes en podkastserie hvor vi møter bransjeaktører, låtskrivere og artister i samtale om temaer som låtskriving, karrierevalg og markedsføring.
– Kjente og ukjente norske artister anbefaler andre norske artister, låter, album eller spillelister i egne kanaler.
– Det vil bli arrangert Sofar Sounds-konsert i samarbeid med NOPA og Spellemann.
– Spellemann arrangerer i samarbeid med Indie Recordings og aLive konsert i Røverstaden lørdag 24. februar med Leprous, Blood Command, Fight the Fight og Halcyon Days. Billetter i salg på TicketMaster.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev