Aleks Weiss på Lørdagsgodt på Mono Foto: Johannes Andersen

Disse er nominert til Årets takk

Fire kandidater kan stemmes frem til den nye Spellemannsprisen.

Kalender

”Årets Takk!” er en publikumspris som presenteres av DNB og Spellemann, og deles ut under Spellemannprisen 25. februar. Prisen deles ut til en organisasjon, gruppe eller enkeltperson som jobber for et grasrotmiljø i norsk musikk. Blant fire nominerte kandidater kan publikum og musikkbransjen stemme fram en vinner som mottar 100 000 kroner øremerket musikalsk aktivitet.

De nominerte til historiens første ”Årets takk!” er:

Bergen Kulturskole
Bergen Kulturskole har foruten undervisning innen musikk, klart å etablere en sterk tilknytning til skoleverket og kulturlivet ellers. Et oppdrag fra Bergen Kulturskole la grunnlaget for Fargespill som i dag er et enestående musikalsk integreringsprosjekt som rører ved hjerteroten til publikum og gir helstøpte musikalske opplevelser. Bergen Kulturskole har på alle måter klart å etablere et tilbud som bidrar til et levende og mangfoldig musikkmiljø, hvor mange av våre store artister har startet sin musikalske opplæring. (Påmeldt av Kygo)

Lars Hauge
Lars Hauge hadde sin inntreden i norsk kulturliv gjennom Rikskonsertene, og var gjennom 70-tallet medstifter av flere viseklubber. Han var sentral i etableringen av Ungdommens kulturmønstring, Norsk Viseforum og Norsk Musikkråd. I 2006 utnevnte H.M. Kongen Lars Hauge til ridder av 1. klasse av St. Olav Orden for sin kulturelle innsats. Lars er en person som først og fremst ser andre og følger dem opp til de får et fellesskap de trives i. (Påmeldt av Ragnhild Pehrson)

Lørdagsgodt på Mono
I 15 år har konsertstedet Cafe Mono arrangert ukentlige gratiskonserter under navnet Lørdagsgodt. Her får nye artister spille under profesjonelle forhold og for et større publikum enn det ville vært dersom det ble tatt inngangspenger. Mono tar kostnadene ved gjennomføringen, markedsfører gjennom egne kanaler og sørger for at artistene når ut til et stort antall mennesker. Med gratis inngang har Mono igjennom Lørdagsgodt gjort levende musikk mer tilgjengelig for musikkinteresserte i alle aldre. (Påmeldt av Alexander Lindbäck)

Øystein Lindbeck v/Sortland Rockeklubb
Øystein Lindbeck driver Sortland Rockeklubb, og har gjennom sitt arbeid skapt et trygt miljø der musikkinteresserte kan blomstre. Han har bidratt til en holdning der eldre ungdommer tar vare på og heier fram de yngre, et sted der det er plass for alle. Sortland Rockeklubb gir unge en scene å spille på og står også bak amatørfestivalen Blablafestivalen, der nye band får plass på lik linje med mer proffe band. (Påmeldt av Eilif Finnseth)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.