Mats Nilsson

Mats Nilsson slutter i Warner

Mats Nilsson er i ferd med å forlate direktørstolen i Warner Music. – Det er ingen dramatikk knyttet til dette, og beslutningen er min egen, sier Nilsson som har vært i jobben i 15 år. Før avgangen blir offentliggjort skal Nilsson avklare en rekke detaljer med sin sjef Paul-Rene Albertini i London, blant annet hvem som skal etterfølge ham fra 1. juli.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Nilsson ønsker ikke å si noe om tankene for hans fremtid i eller utenfor musikkbransjen. – Jeg skal holde flere luker åpne, sier han til Ballade. – Nå har jeg jobbet i bransjen i en mannsalder, rundt 29 år, så det er vanskelig å bryte alle bånd til en bransje som fascinerer meg så veldig.

Han startet som selger hos CBS Sverige i 1973, flyttet over til selskapets norske avdeling i samme funksjon to år senere, ble etikettbestyrer for RSO og Pablo hos PolyGram i 1977, og da Warner Music startet et eget kontor i Oslo i 1987 ble han ansatt som direktør for det selskapet. Han har med andre ord hatt samme jobb i Warner i 15 år.

Nyheten kommer som en overraskelse i bransjen, og skjer samtidig med en rekke andre forandringer innenfor Warner Music i Skandinavia.

Nilssons svenske kollega Sanji Tandan er også i forhandlinger med Albertini om en ny jobb, mest sannsynligvis som sjef for et eget plateselskap som Warner skal ha en eierandel i. Et scenario er at Albertini vil ansette en person som er sjef for Warner i hele Skandinavia, en struktur som hans forrige arbeidsgiver Sony Music allerede benytter seg av. Warner er også i ferd med å knytte tettere bånd mellom plateselskapsdelen og forlagsdelen (Warner/Chappell) av konsernet. Sjefene for Warner/Chappell i England, Frankrike, Tyskland og Sverige rapporterer både til sin sjef i Los Angeles (Les Bider) og de respektive Warner Music-direktørene i de landene. I Norge har Warner/Chappell midlertidig lagt sin kreative virksomhet på is.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev