Einar Solbu, 2005 (Foto: Rikskonsertene.no)

Hvem blir Rikskonsertenes nye direktør?

Fristen for å søke stillingen som direktør i Rikskonsertene er forlenget til tirsdag 6. september. – For ledere fra musikk- og kulturlivet vil dette kunne være en av Nordens mest attraktive stillinger, skriver Rikskonsertene, som er en av Norges største og viktigste konsertformidlere med over 9000 konserter årlig, innen de aller fleste sjangre og for alle publikummere. Konsertene involverer mer enn 800 musikere hvert år, og nådde i fjor ut til over 1 million publikummere.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den nåværende direktøren i Rikskonsertene, Einar Solbu, går av etter to åremålsperioder på til sammen 12 år. Nå har Rikskonsertene lyst ut stillingen som direktør for institusjonen, med fokus på at stillingen er en spennende utfordring for en strategisk og visjonær leder med kjennskap til norsk og internasjonalt musikkliv.

Rikskonsertenes direktør har et overordnet administrativt, økonomisk og kunstnerisk ansvar for hele virksomheten, og rapporterer til styret. Stillingens viktigste utfordring vil være å befeste og videreutvikle Rikskonsertene som landets viktigste konsertformidler. Ny direktør må være åpen for bredde m.h.t. sjangere og mangfold i musikalske og kunstneriske uttrykk.

Stillingen som direktør i Rikskonsertene er en åremålstilling på 6 år. Åremålet kan forlenges med en periode. Da det ellers er ønskelig i størst mulig grad å speile mangfoldet i befolkningen, blir både kvinner og personer med innvandrerbakgrunn oppfordret til å søke.

Rikskonsertene produserer konserter innen de fleste sjangere i samarbeid med musikkinstitusjoner og musikere fra hele verden. Hvert år opplever publikum i landets skoler, kulturhus, klubber og på andre konsertarenaer ca 9000 konserter fra Rikskonsertene. Rikskonsertene arrangerer også Oslo World Music Festival, som er en av Europas sentrale verdensmusikkfestivaler. Denne sommeren gjennomførte Rikskonsertene og NRK P3 for første gang den direktesendte suksessturneen P3Sessions, som er et ledd i Rikskonsertenes satsing på unge musikere. P3Sessions trakk et publikum på 20 000 mennesker etter rockekonserter i seks norske byer.

Til høsten presenterer Rikskonsertene Tryllefløyta – ein folkeopera, som er verdens første folkemusikkutgave av Mozarts kjente opera. Produksjonen blir den største i Rikskonsertenes historie, og er en samproduksjon mellom Rikskonsertene, svenske Riksteatern og Västanå Teater. En rekke av Skandinavias fremste utøvere er med på produksjonen, blant andre Odd Nordstoga, Kirsten Bråten Berg og den svenske gruppa Harv, mens Leif Stinnerbom fra Västanå Teater i Värmland har regien.

Sammenlagt i fjor hadde Rikskonsertene et registrert publikumstall på over 1 million, fordelt på de ulike arenaene, sjangerne og publikumsgruppene.

Interesserte kan lese mer på www.rikskonsertene.no. Selve jobbutlysningen, med muligheter for mer informasjon om stillingen, kan interesserte studere nærmere på denne lenken.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev