Gammleng-vinnere 2000

Gammleng-prisvinnere

Rolf Gammleng-prisen deles ut for «fortjenestefull innsats ved grammofoninnspillinger», der det bl.a. er Norsk Musikerforbund som tradisjonelt står bak nominasjonene. En av årets vinnere var Åse Nordmo Løvberg, som fikk Veteranprisen på 40 000 norske kroner.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Under Hotell Continentals gedigne prismekroner drysset Fond for utøvende kunstnere ut priskroner til artister i går kveld. Rolf Gammleng-prisen er på 280.000 kroner, og fordeles på ni artister innen forskjellige sjangere. Her er det artister som har gjort ”en fortjenstfull innsats ved grammofoninnspillinger” som blir tilgodesett, og det etter forslag fra egne rekker. Dette er med på å gjøre Rolf Gammleng-prisen til en virkelig ærespris.

Årets prisvinnere kom i tur og orden til Hotell Continental. Norges store operastjerne Åse Nordmo Løvberg for å motta selveste Veteranprisen, den største prisen på kr 40.000. Deretter kom representanten for rocken, som ble Ronni Tekrø. ”Fondet i mitt hjerte”, sa totningen, som i tillegg til å ha laget heavy-rock blant annet har spilt inn symfoniske verk sammen med Terje Rypdal og driver eget platestudio på Toten. For tiden er han på kirkekonsertturne for Rikskonsertene.

Kristin Asbjørnsen gledet seg til å få jazzprisen. Hun begynner vel å bli vant med priser nå, Krøyt fikk Spellemannsprisen i år for en produksjon som for øvrig ble til med støtte fra Fond for utøvende kunstnere, og nylig fikk hun også Edvard-prisen.

Vertavo Strykekvartett var representert ved Bjørg Værnes og Berit Cardas, og fikk prisen i kategorien klassisk.

Bitten Forsudd – tubaist i Einmal Kommt die Liebe – som nylig ga ut sin Sara Leander-hyllest, fikk ”studiomusikerprisen”. I denne klasse deles det ut tre priser, og de to øvrige gikk til Tom Lund og Ole Amund Gjersvik. Kroner 30.000 ble overrakt til hver av disse tre musikerne. Tom Lund er i tillegg solist i mange sammenhenger, og et kjent ansikt som frontfigur i gruppa Trio de Janeiro.

Visesanger Jørn Simen Øverli har nettopp gitt ut bok om den russiske sangeren Vysotskij, men mandag vanket det prispenger for hans plate-produksjon som bl.a. inneholder flere plater med Vysotskij-sanger på norsk, samt Prøysen-tolkninger.

Den eneste prisvinner som ikke kunne være tilstede var Susanne Lundeng, felespilleren fra Fleinvær i Nord-Norge. Hun får sin pris i Åpen klasse tilsendt.

Fond for utøvende kunstnere gir støtte til prosjekter der det deltar profesjonelle, utøvende kunstnere, og til innspillinger som foretas i Norge. Fondets pris har sitt navn etter mannen som fikk opprettet et fond for utøvende kunstnere i sin tid, Rolf Gammleng, som var forbundsleder i Norsk Musikerforbund. Tradisjonelt har derfor Norsk Musikerforbund presentert forslag til prisvinnere hvert år. I tillegg mottar fondet forslag fra fonogramprodusentene i Norge, før fondets styre setter den endelige vinnerlisten. På festen mandag kveld var det styreleder Reidun Berg som delte ut prisene.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this