Paal Ritter Schjerven

By:Larm til Trondheim igjen

Neste års samling av norsk musikkbransje vil finne sted i Trondheim. Tross søknader fra en rekke steder som ikke tidligere har huset arrangementet, valgte by:larm-arrangørene å vende tilbake til Trondheim. Pressemeldingen til stiftelsen roser musikkmiljøet i Trondheim og kommunens oppfølging av arrangementet der.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Ingen store overraskninger åpenbarte seg da by:larm i dag annonserte arrangør-stedet for neste års By-Larm-arrangement. Det blir Trondheim som får stå vertskap for neste års arrangement.

— Det som gjorde at by:Larm 2003 ble lagt til Trondheim er et gryende, aktivt musikkmiljø på innenfor flere sjangere, en kommune som viser tydelig initiativ til å støtte dette miljøet også etter at by:Larm er arrangert, scener og klubber som driver regulær konsertvirksomhet, et godt publikumsgrunnlag, god infrastruktur i forhold til reise og stor hotellkapasitet» sier Paal Ritter Schjerven i en pressemelding fra by.larm-stiftelsen.

Det er et ærefullt og viktig oppdrag som nå faller i Nidaros hender.

— Musikkbransjen var et synkende skip på slutten av 90-tallet. Utgangspunktet for at by:Larm ble arrangert i 1998 var å sette fokus på den nye generasjonen av norske band og artister, samt å få en navlebeskuende musikkbransje til å rette opp blikket, skylle ørene, snakke med andre og høre på musikk. Bransjen skulle møte musikklivet utenfor bransjehovedstaden Oslo.

Arrangørene mener at den nye positiviteten i norsk musikkliv stammer fra den årlige samlingen av norsk musikkbransje og den positive fokuseringen på norsk musikk som har kommet som følge av dette.

— Siden 1998 har by:Larm blitt det viktigste arnestedet for nye talenter og møteplass for musikkbransjen, og uten tvil vært en viktig og positiv katalysator og bidragsyter til den voksende energien og optimismen innenfor den rytmiske musikken. Men vi gir oss ikke med dette. by:Larm vil fortsatt presentere mange nye artister, invitere interessante foredragsholdere fra inn- og utland, lage enda bedre workshops og debatter.

De mindre norske byene som har ønsket seg arrangementet, må belage seg på å vente minst ett år, før de kan bevise at de kan gjøre like bra arrangement som Bergen, Trondheimn og Stavanger før dem. I tråd med spekulasjoner i musikkmiljøet og deres egen oppsummering av by:larm 2002, flytter stiftelsen arrangementet tilbake til en av landets større byer der det er flere regulære livescener med høy aktivitetsradius.

By:larm fikk bred mediedekning i landets største aviser og en rekke andre norske medier dette året og bragte på den måten mye positiv fokusering på vertsbyen. Om dette også er årsaken til at stadig flere ønsker å avholde arrangementet på sitt hjemsted vet vi ikke.

— Stadig flere byer søker om å få arrangementet. Vi har vært nødt til å se på det totale bildet, med hovedvekt på at by:Larm skal kunne trekke latente miljøer over den siste «kneika», slik at de kan bli mer samkjørte og bærekraftige i fremtiden. Vi kan ikke i løpet av tre dager reise kjerringa i brakke eller døde miljøer, dessverre. Men det å få det siste løftet er naturligvis noe som trengs med gjevne mellomrom, så derfor føler vi at Trondheim er en by som kan ha glede av dette arrangementet i 2003.

By:larm-stiftelsen vil ikke utelukke at mindre steder igjen kan få oppdraget med å arrangere by:larm.

— Det at vi nok en gang er i Trondheim betyr ikke nødvendigvis at vi kommer til å gå runden på nytt heretter, men at det fremdeles er noen faktorer som ikke er sterke nok i de søkerbyene som til nå har fått avslag.

.By:larm gir uttrykk for at erfaringene med årets arrangement gav dem lærdommen at arrangørstedene må ha et etablert publikum og en ferdig infrastruktur til et slikt arrangement. Konsekvensen blir å flytte arrangementet tilbake på trygg grunn, til et av de tidligere arrangørstedene. Det første by:Larm arrangementet hadde sin start i Trondheim i 1998. Etter fem år på en landsomfattende turne som har innbefattet besøk i Stavanger, Bergen, Tromsø og Kristiansand er by:Larm nå tilbake til fødestedet.

Tidspunktet for arrangementet vil bli februar i 2003.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev