by:Larm-logo 2006 (utsnitt - hentet fra www.bylarm.no)

By:Larm lanserer Speed Meeting

Etter fjorårets stunt med Kaizers Orchestra-konsert på Prekestolen, prøver by:Larm seg med et nytt konsept for å koble de utenlandske og norske delegatene. Gjennom Speed Meeting forsøker by:Larm å formalisere kontakten mellom den norske og utenlandske bransjen ytterligere.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Prekestolen-stuntet trakk en stor del av de utenlandske delegatene på by:Larm, mens de norske bransjerepresentantene glimret med sitt fravær. Det satt sinnene i kok i ledelsen, og by:larm-sjef Erlend Mogård-Larsen stilte det retoriske spørmålet ”Musikkbransjen stekes nå kanskje sakte i sitt eget 80-90-talls retro-fett?”, i et innlegg som ble publisert på Ballade.

Årets variant av Prekestolen-stuntet er Speed Meeting, som er en etablert møteform på bransjetreff i utlandet. Det koster 700 kroner for de norske delegatene i påmeldingsgebyr, og i den pakken får de mulighet til å booke møter med rundt 50 internasjonale representanter fra forskjellige deler av bransjen. Responsen fra norske delegater har vært laber.

–Påmeldingene er i ferd med å ta seg opp. Nå ser vi at det er de største selskapene som mangler, men representantene fra de internasjonale selskapene møter sine norske kolleger i egne møter uansett, sier Behnam Farazollahi, pressesjef i by:Larm

Hvorfor inngår ikke Speed Meeting-konseptet i seminardelen av by:Larm, og gjennom det finansiert av påmeldingsgebyret?

–Vi kunne ikke lansert dette tilbudet hvis vi ikke hadde tatt betaling eksklusivt for det. Vi har 50 internasjonale delegater på plass, og det koster mye penger, sier Farazollahi.

Sett i sammenheng med responsen på Prekestolen-stuntet i fjor, hvorfor er den norske bransjen så treg?

–Det er kanskje forbundet med skepsis når man må betale for noe. Men når vi gjør et forsøk på å fomalisere denne møteformen så koster det penger. Det er store muligheter for for eksempel mindre norske festivaler å skaffe seg fortrinn og kontakter i forkant av bookingen til årets festivaler, sier Farazollahi.

Har det noe med at prisen på 700 kroner blir sett på som mye, når man kan greie å skaffe seg kontakter på egenhånd under by:Larm?

–Det koster en del å administrere dette, og vi er avhengig av den avgiften for at vi ikke skal gå i underskudd, sier Farazollahi.

Innovasjon Norge, Music Export Norway, Utenriksdepartementet, og Kultur og Kirkedepartementet er med på finansieringen av Speed Meeting-konseptet. Bransjetreffet by:Larm avholdes for andre gang i Tromsø. Gå til by:Larms hjemmeside for informasjon om konsertprogrammet, seminardelen, og Speed Meeting-konseptet.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev