Ravi under vann (nærbilde)

MFO gir kontrakthjelp til by:Larm-artister

by:Larm-artister som sitter med usignerte plate-, management eller forlagskontrakter, kan nå få hjelp til å gå igjennom dem av Musikernes Fellesorganisasjon. – Vi registrerer at by:Larm har hevet terskelen for å delta i konsertprogrammet, og dermed antar vi at tilbudet vil være aktuelt for en enda større andel av artistene enn tidligere, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Når by:Larm 2006 slippes løs i Tromsø 9.-11. februar vil MFO for fjerde år på rad ha med seg det de kaller «en solid lekkerbisken» til de medvirkende artistene. Fram til 1. mai vil alle som opptrer i det offisielle live-programmet få tilbud om gratis gjennomgang av usignerte platekontrakter, forlagsavtaler og managementavtaler, uten at det stilles krav om medlemskap i MFO.

— Vi registrerer at by:Larm har hevet terskelen for å delta i konsertprogrammet, og dermed antar vi at tilbudet vil være aktuelt for en enda større andel av artistene enn tidligere, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

— Også andelen av MFO-medlemmer i live-programmet ser i 2006 ut til å bli høyere enn tidligere. Disse har naturligvis tilgang til gratis kontraktgjennomgang året rundt, pluss at vi kan gå inn i eventuelle tvistesaker som måtte ha oppstått rundt avtaler som allerede er inngått. Det kan vi jo ikke gjøre på vegne av ikke-medlemmer, sier Bjerkestrand.

Tilbudet står i prinsippet åpent fra det øyeblikk den enkelte by:Larm-artist blir klar over det. Man trenger altså ikke vente til februar med å gjøre bruk av tilbudet. MFO foretrekker at forespørsler om bistand sendes per epost.

Bjerkestrand forteller at det er viktig for organisasjonen å ha hjelpen klar når medlemmene trenger det:

— I løpet av kort tid vil MFO ansette en jurist i nyopprettet stilling, og det innebærer en kraftig oppgradering av forbundets tilbud til grammofonartister.

Tradisjonen tro er det et MFO-medlem som fronter forbundets annonse i by:Larm-avisa. Tidligere har Bent Sæther (2003), Hanne Hukkelberg (2004) og Rune Berg (2005) hatt oppgaven som blikkfang, og i 2006 overtas stafetten av den notoriske hitmakeren Ivar «Ravi» Chr. Johansen, står det å lese i en pressemelding fra MFO.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev