Arvid Skancke-Knutsen s/h

Ballade størst på nettet

Ballade er nå etter alle solemerker den største av de rene musikkstedene på nettet. Antall treff og viste sider nærmest eksploderte i oktober, etter at vi dro i gang flere store debatter og selv satte søkelys på en rekke musikkspørsmål. Vi takker for tilliten, og lover å sette inn ytterligere ressurser innen kort tid.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ballade kunne by sine lesere på 146 forskjellige artikler og oppslag i oktober, der flere av dem gikk inn som en del av større fokus på viktige områder av norsk musikkliv. Den nå avsluttede debatten om norsk musikkjournalistikk fortsatte å vekke stereke følelser, med bidrag fra folk som Kai R. Lofthus, Torkil Baden, Arne Berg, Paul A. Nordal, Marit Karlsen, Willy B., Harald Are Lund, Knut Værnes, Jon Øivind Ness, Helge Iberg og Christian Jebsen. Samtidig publiserte vi også flere artikler om fraværet musikk i media, der tabloidpressen fikk både ris og ros, mens NRK TV ble levnet liten ære. Dette førte igjen over på vår store serie om NRK TV og populærmusikken, der journalistene Aage Wolff og Øyvind Stavseth gir et sjeldent inngående bilde av det indre og ytre liv i rikskringkastingen. Deres artikkelserie, som var basert på semesteroppgaven «Splitter pine – gir NRK TV blaffen i popmusikken?» finner du nå samlet under temaet «NRK TV og popmusikken».

En annen viktig artikkelserie for Ballade var Didrik Søderlinds kritiske fokus på det skrumpende markedet for klassiskmusikken her hjemme. – Det er bare rundt ti platebutikker igjen i Norge som tilbyr klassisk musikk på en skikkelig måte, med utvalg og kunnskap, sa Håkon Gjesvik fra Musikkoperatørene. Hans varsko fant gjenklang hos både Arne Nordheim, Mona Levin, Kjell Hillveg og statssekretær Yngve Slettholm, og saken ble tatt videre i bl.a. Aftenposten denne uken. På samme måte som en rekke andre oppslag fra Ballade har blitt sitert videre i andre medier den siste tiden. Vi har også hatt et tett samarbeid med bransjebladet FaroJournalen, som også har rettet fokus mot disse områdene.

Den siste statistikken for Ballade viser at vi i oktober hadde hele 268 113 viste sider – mot 198 608 viste sider i september, og 165 776 viste sider i august. Ballade-pilen peker med andre ord fremdeles rett oppover, uten at vi har brukt så mye som en krone i markedsføring. Det betyr at stadig flere lesere oppdager oss, noe vi i redaksjonen naturligvis er svært takknemlige for. Slik vi også er strålende fornøyd med den høye temperaturen og deltakelsen på våre leserbrev- og debattsider. Men fremdeles vil vi gjerne motta mer informasjon om større enkeltarrangementer – særlig innenfor områdene kor, korps og folkemusikk.

Oktober var også måneden for regjeringsskifte og revidert kulturbudsjett – samt Ultima-festivalen, som Ballade presenterte nærmere 30 små og store artikler om. Vi har selvsagt begrensede redaksjonelle ressurser, men prøver til en hver tid å rette fokuset mot noe av det imponerende mangfoldet som finnes i norsk musikkliv om dagen. Röyksopp, Kings of Convenience og Xploding Plastix er bare noen av de mange pop- og techno-gruppene som for tiden høster glitrende omtaler i utenlandsk presse. Og også denne delen av musikklivet skal vi etter beste evne forsøke å følge opp.

Vi går snart inn i et nytt år. Vi planlegger i den forbindelse en hel del omlegginger i Ballade, som vi tror vil bidra til å gjøre oss til et enda mer lesbart alternativ. Vi skal styrke dekningen vår av de forskjellige genrene, og samtidig prøve å gi et enda bedre bilde av hele det norske musikklivet. Og så har vi noen overraskelser på lur, som vi håper vil falle i smak.

Om du ellers har lyst til å gi en liten håndsrekning til Ballade, kan du for eksempel gjøre det ved å gå inn på www.startsiden.no/musikk, og gi oss din stemme der.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.