Arvid Skancke-Knutsen s/h

Ballade og sommeren

Ballade kommer slett ikke til å legge seg helt ned i sommer, men vil oppdatere bare en gang i uken i juli måned. I midten av august er vi derimot tilbake for fullt, og da med utvidet mannskap. I mellomtiden kan vi glede oss over stadig bedre lesertall, der vi nå ligger på rundt 40 000 treff per virkedag. Og samtidig vil vi gjerne høre deres mening om hvordan Ballade kan bli enda bedre.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Norsk Musikkinformasjon, som er Ballades utgiver, er inne i en spennende og offensiv fase, og vil i løpet av høsten lansere en rekke nyheter som vi tror vil vekke stor interesse i norsk musikkliv. Foreløpig skal vi ikke røpe for mye rundt disse planene, men kan istedet lette litt på sløret med hensyn til Ballades nærmeste fremtid: Fra høsten vil to faste medarbeidere være på plass ved siden av redaktøren, samtidig som vi vil forsøke å øke bruken av frilans-skribenter innen våre hovedsatsingsfelt. Vi ønsker selvsagt også å fortsette vårt gode artikkelsamarbeid med både Norsk Jazzforum, Norges Korforbund og Norges Musikkorpsforbund, og takker ellers alle trofaste lesere som forer oss med gode tips og ideer.

Om du skulle ha litt tid til overs i oppløpet mot sommeren, ville det glede oss om du tok deg tid til å skrive noen linjer om hva du synes ville gjøre oss til en bedre avis. Det er ikke alltid like lett å dekke hele norsk musikkliv i samme grad – samtidig som det heldigvis skjer langt mer landet over enn hva vi noen gang kan rekke over. Likevel ville vi være glade for alle tips om vinklinger og prioriteringer som våre lesere synes vi bør satse mer på. Vi vet at mange er innom oss daglig, og derfor sikkert også har gjort seg sine tanker om stoffområder som kunne gjort oss til et bedre tilbud. Vi har for øvrig ennå ikke fått inn lesertallene for juni måned, men mai representerte nok en rekord for oss, med opp til 50 000 treff per dag på det meste, og hele 574 503 sidevisninger – en solid økning i forhold til forrige rekord, som var apriltallene med 457 369 sidevisninger. Antall treff i mai måned var 831 130 – også det en markant økning i forhold til april måneds 719 794 treff.

Det er selvsagt ikke noe poeng å bli størst mulig, og naturligvis langt viktigere hva vi klarer å tilby våre lesere. Men Ballade ser faktisk ut til å være på vei til å bevise at stoff om samtidsmusikk, folkemusikk og mindre alternativ-aktører langtfra er så «smalt» som hovedtyngden av norske medier fremdeles later til å tro. Vår hovedoppgave er som kjent å øke graden av synlighet for norsk musikk – der det jo i dag netopp er de smalere genrene som virkelig når utover landets grenser.

Men først og fremst ville vi benytte denne anledningen til å ønske alle våre lesere en kjempegod sommer, der de musikalske opplevelsene forhåpentlig står i kø. Festivalsommeren er allerede godt i gang, og Kai R. Lofthus kommer hver mandag i juli til å oppdatere med stoff rundt dette – samt andre nyheter som har ramlet inn i løpet av uken.

Ris og ros, samt råd og vink, kan i mellomtiden sendes til ballade@mic.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.